Billur Hasbay; “WRC’de yarışmak ve bitirmek isterim”

Türkiye Rallisi’nin Dünya Ralli Şampiyonası’na geri dönmesi spor çevrelerinde büyük yankı yaptı. Avitaş Motorsport Sportif Direktörü Halid Avdagiç, GRC ve F1 için de benzer temenni de bulundu. WRC TR ile ilgili görüşlerinizi sizde ajansta paylaşmak isterseniz, editör@ralliajansi.net adresimize mail atmanız, 0533 4918945‘e whatsapp’tan iletmeniz veya en aşağıdaki ‘yorum yaz’ kutucuğuna görüşlerinizi paylaşmanız yeterli.

Billur Hasbay; “WRC’de yarışmak ve bitirmek isterim”

04.10.2017 : 19.00 | Türkiye Rallisi’nin WRC takvimine geri dönüş haberini ilk kez, yarışan aile fertleri olarak aramızda haberleşmek için kurduğumuz bir aile grubumuz var, bu grup üzerinden haberdar oldum. Sonrasında TOSFED’in iletmiş olduğu SMS’i okudum. Uzun zamandır özlenen ve ülkemize gelmesi için çok çaba gösterilen yarışın takvime dahil edilmiş olması beni çok sevindirdi. Emeği geçen herkese teşekkür ederim. Bu yıl Marmaris’teki yarışta bir aksilik olmaması halinde Serhat Öztemir ile start alacağız. 2018’de ise, WRC-TR’de yarışmak, gönül çok ister tabii ki, fakat o günün şartları bunu gösterecek. Katılım gösterememem halinde bile orada bulunup seyirci olarak, yoğun emek ile takvime dahil edilen bu yarışı izlemek için yine elimden geleni yapıyor olurum. Hayatımda bir kere de olsa bir Dünya Ralli Şampiyonası’nda start almak ve yarışı tamamlamak isterim. Bu gerçekten çok heyecan verici ve oldukça yorucu bir deneyim olur eminim, ama tüm yarış boyunca yaşanacak ve kolay tarif edilemeyecek o duyguya değeceğine inanıyorum.

Emre Hasbay; “Hayalim çok uzaklara gitmeden gerçekleşecek!”

28.09.2017 : 06.00 |Sosyal medya aracılığıyla takvimin açıklandığı gün öğrendim. Beni çok heyecanlandırdı. Gelecek sene yarışırsam bir hayalimi çok uzaklara gitmeden gerçekleştirmiş olacağım. Bu yıl Marmaris’te yarışacağım; hazırlıklarımız tüm hızıyla devam ediyor. 2018’de WRC-TR’de yarışmak için şu an bunun hakkında bir fikrim yok. Bunu planlamak için önce yarışıp yarışmayacağımın belli olması gerekiyor. WRC’de daha önce yarışmadığım için hiçbir fikrim yok. Umarım seneye WRC’nin Türkiye ayağında direksiyon başında olabilirim.

Süleyman Sırrı Kolot

Süleyman Sırrı Kolot: “Başlangıç olacak”
26.09.2017 : 14.00 | WRC Türkiye Rallisi, yıllardır yapılamayan uluslararası yarışların başlangıcı olacak. F1, WTCC, WRC, MOTOGP, East Europen Karting, Porche Cup, DTM ve benzeri katılımı ve seyircisi çok olan yarışlar eskiden ülkemizde yapılırdı. Ancak uzun süredir yapılamıyor. Şu anda isteseniz de yapmak cok zor. Sebebi, maliyeti yüksek ve bu tür büyük organizasyon yapmak için refarans verebileceğiniz bir yarış yok. Tahminim, WRC Turkey bunun için iyi bir başlangıç olacak. Dileğim, 21-22 Ekim’deki Marmaris Rally ERT organizasyonunun çok iyi yapılıp sorunsuz bir şekilde bitmesi ve FIA gözlemcilerinin olumlu kararı ile WRC Turkey 2018 yarışı FIA takviminde kesinleşmesi. Bu sayede de motor sporlarına ilgi artacak seyirci ve yarışmacı sayısı çoğalacak ve ülkemizin tanıtımı olumlu yönde büyüyecek.

Özden Yılmaz: “Herkesin taşın altına elini sokup destek olması gerekir”
25.09.2017 : 21.30 | WRC’nin tekrar Türkiye gelmesi iki yıldır gündemdeydi. 2018 takvimine girdiğimizi FIA’nin web sitesindeki yayınla öğrendim. Önce heyecanlandım, sonra mutlu oldum ama 2018 takvimin de netlik kazanması için 2017’de yapılacak olan Marmaris Rallisinin organizasyonuna göre kesinlik kazanacak olması bunu buruk bir mutluluğa çevirdi. Bu organizasyon için yeteri kadar hazır olup olmadığımızı düşünmeye başladım. Eminim ki TOSFED yönetimi elinden geleni yapacak ama otomobil sporlarını seven herkesin (küskünlükleri bırakıp) taşın altına elini sokup destek olması gerekecek ki önce 2018’in takviminde yer alalım ve sonrasında kalıcı olalım. Bu yıl Marmaris’te takım olarak yer alacağız ama bana görev otomobil içinde mi olur yoksa otomobil dışında mı olur bilemiyorum. Kendi açımdan, Historic yarıştığımızı düşünürsek, 2018 WRC’nin TR ayağı için henüz konuşmaya erken. Zamanında bu heyecanı yaşamış bir co-pilot olarak, her pilot, co-pilot gibi WRC’nin bir ayağında yarışmak benim için de ayrı bir heyecan olur tabii ki. Şimdiden takvime girmemiz için emeği geçen ve kalıcı olmamız adına TOSFED’e destek verecek herkese teşekkür ederim.

Ahmet Hasbay; “Türkiye bunu çok uzun yıllar önce hak etmişti”
25.09.2017 : 21.00 | 22 Eylül’de Tosfed’den SMS ile, federasyon başkanımızın televizyonda WRC ile ilgili önemli açıklamalarda bulanacağı bilgisi geldi ama işlerimden dolayı cumartesi günü programı izlememiş olmama rağmen, iyi haberin olacağı içime doğdu diyebilirim, nitekim pazar günü aile fertlerimle tüm otomobil sporları camiasını mutlu edecek haberi hep birlikte izledik. Türkiye otomobil sporları camiasının uzun suredir beklediği ve umut ettiği bir talebin gerçekleşmesinin, öncelikle ve elbette sahsımı ve etrafımdakileri çok mutlu ettiğini teyit edebilirim. Sahsı görüşüm, çok uzun süredir olması gerekenin gerçekleşmiş olmasıdır. Türkiye’de bir WRC yarışının yapılmasını ve bunun dünya şampiyonasının takviminde sabit olarak yer almasını çok uzun yıllar önce hak etmiştir. Ben şahsen iş yoğunluğum sebebiyle bu yıl Marmaris’teki yarışa katılmayacağım ama ailemizden Emre Hasbay ve Billur Hasbay, iki ayrı araçla bu yarışta start alacaklar. 2018’de WRC TR’nin yapılmasına çok uzun bir zaman var ve bu spora gönül vermiş insanlar olarak, her zaman ve her yarışta start almak arzusunu ben dahil tüm aile fertlerimiz taşıyor, ama o güne kadar maalesef önümüzde her alınmış kararı değişmemize sebep olabilecek değişkenler mevcut. Unutmamalıyız ki WRC yarışları çok uzun ve ağır maliyetleri olan ralliler, ki ben ve kardeşim 2006 senesinde sansımızı denemiş ve maalesef sonuna gelemeyerek başarılı olamamıştık 2018 senesinde tekrar dener miyiz, imkânlar müsait olur mu? Bunu su an cevaplamak biraz zor. Yarışta olmasak ta gönlümüzün orada olacağı kesin. Sahsı görüşüm her pilot ve copilot için bir WRC yarışında start almanın gönüllerde ayrı bir yeri olduğu. Hele ki bir de bu yarısı bitirebilme becerisini gösterile bilinirse sanırım özel bir gurur kaynağı ve çok güzel bir anı olarak muhafaza edilebilen bir başarı olacak.

Aras Dinçer: “WRC, rallinin Nirvana’sı”
24.09.2017 : 17.00 |“Uzun zamandir bu konu gündemdeydi ve durumu takip ediyordum. Resmi açıklamadan önce takvimde aday yarış olarak yer verileceğine dair haberler gelmişti. Elbette buna heyecanlanmamak mümkün değil. WRC, F1den sonra en önemli global motor sporları organizasyonu. O müthiş atmosferi tekrar Türkiye’de görme fikri her yarışseverin tansiyonunu yükseltir. Mutluluk ve gurur verici bir tablo. Umarım ilerleyen yıllarda takvimde kalıcı olarak yer edinmek için gereken standartları tutturabiliriz. Bu yıl takım olarak Marmaris rallisinde yarışıyor olacağız. Önümüzdeki sezonun planları ve anlaşmaları için konuşmaya henüz çok erken. Ama takımım bu yarışı sezon planlarına dahil ederse, tabii ki yarışacağım. Önce önümüzdeki sene takımımızın neler yapacağını görmemiz lazım. WRC, ralli işinin Nirvana’sı. Elbette bizlerin WRC’yi kovalama gibi bir lüksümüz yok. Ama en azından ülkemizdeki ayağına katılmak ve büyük takımlarla, en üst düzey ekiplerle aynı yarışta yarışmak ayrı bir gurur kaynağı. Sporcu kariyeri açısından da bu bir kemerdir. Daha önce Antalya ve İstanbul’da 2 kez yarıştım WRC’de. Bu sayıyı ve tecrübeyi arttırmayı dört gözle bekliyorum.

Dağhan Ünlüdoğan; “WRC bir aşk’tır!”
24.09.2017 : 15.00 | Türkiye Rallisi’nin WRC’ye geri dönmesi haberini ilk kez takımdan duydum. Elbette bu habere çok sevindim. Türkiye’deki ralli sporu için çok önemli bir gelişme. Sporun bilinirliği için çok önemli. Serkan Başkan ve emeği geçen tüm Federasyon üyelerini canı gönülden tebrik ediyorum. Bu yıl Marmaris Rallisi’nde yarışmıyorum, çünkü bu seneki programım tek yarış olarak planlanmıştı. 2018 için henüz bir planım yok ama yine ve tek yarış olarak gene düşüncem var. WRC’de yarışmak, bu işe aşık biz pilotlar için büyük bir hayaldir, her zaman için.. İnşallah gelecek sene o yarışa katılacağım

Halid Avdagiç: “Çok önemli bir kazanım” 23.09.2017 : 10.15 |Emeği geçen herkese teşekkür ederim. Umarım FIA World Rallycross Championship ve F1 de en kısa zamanda İstanbul Park’a gelir. Bundan sonra çok çalışmak ve WRC’nin Türkiye’de kalıcı olmasını sağlamak için Otomotiv Sanayisi ile entegre edilmesi gerektiğine inanıyorum.

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top