Seb’ler aynı çatı altında olacaklar mı?

23.09.2017 : 15.00 Citroen, iki Fransız şampiyon Sebastien Ogier ve Sebastien Loeb‘un yeniden takım arkadaşı olmalarının, önceki yıllardakinin bir benzeri olmayacağını söyledi. Takım Müdürü Yves Matton, halen M-Sport pilotu ve şampiyonanın lideri olan Sebastien Ogier’in Citroen’in gelecek sezonla ilgili planlarının net olarak belirlenmediğini ama Loeb’ün C3 WRC’yi asfalt üzerinde test ettiğini söyledi. 9 kez dünya şampiyonu olan Loeb’ün önümüzdeki haftalarda bu kez toprak üzerinde de test etmesi bekleniyor ve Loeb’ün önümüzdeki sezon belirli sayıda yarışa katılacağı belirtiliyor. Ogier ve Loeb, 2011’de yine Citroen çatısı altında tüm sezon takım arkadaşlığı yapmışlardı. Ancak, aynı sezon özellikle takım emirlerinin gölgesinde kaldı ve Loeb, o yılın şampiyonluğunu kazandı, Ogier ise Volkswagen’e katılmak için sezon sonunda takımdan ayrıldı.

“2011 yılındaki hikayenin aynısı değil; eğer Ogier bize katılırsa, şampiyonayı kazanmak için, Loeb ise sadece bazı ralli kazanmak için gelir” dedi, Matton ve ekledi; “artık tamamen farklılar.Loeb, önce hissiyatını görmek için arabayı toprak üzerinde test edecek, ondan sonra göreceğiz. O’nun asıl anlaşması Peugeot’la ve bizim Peugeot’un gelecekle ilgili planlarını da bilmemiz gerekiyor.” Matton, “ayrıca WRC’den ayrılmak kendi kararıydı. Bu yüzden geri dönme kararı da kendisine ait olmalı. Fakat bir şey var, eminim ki eğer Ogier geri gelirse, bu bütün ralliler için olmayacak! Bu arada Seb’leri takımda tekrar bir arada görmek ilginç olabilir” dedi ve ekledi; “henüz Ogier ile anlaşma konusunda bir ilerleme kaydedilmedi, önümüzdeki ayın başlarında Citroen’in kadrosunun belirlenmesini istiyoruz ve Ogier’in M-Sport ile kalmayı seçmesi durumunda sadece diğer sürücülerin durumlarına bakacağız”.

Ogier ise, gelecek sezon tercihinin farklı bir takımda sadece bir kaç rallide yarışmak yerine gelecek sezon M-Sport’ta kalması gerektiğini söyledi ancak böyle bir karar, M-Sport’un fabrika ya da büyük bir sponsorla anlaşmasına bağlı. Matton, potansiyel bir Ogier anlaşmasının takımın mevcut sürücülerinden Kris Meeke, Craig Breen ve Stephane Lefebvre’nin 2018’deki durumlarını etkilemeyeceğini de belirtti ve “Craig ile Stephane için gelecek sezon üzerinde anlaşmaya varılan ralli sayısı yok. Ancak Kris için yapılan sözleşme, tüm rallileri kapsıyor ve önümüzdeki sezon sonuna kadar bu sözleşmeye bağlı” dedi.

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top