RX2’de lider Raymond ‘ev’de avantajlı

02.09.2017 : 09.00 | Cooper lastikleri sponsorluğunda gerçekleştirilen 2017 RX2 Rallikros Kupası’nda sezonun tamamlanmasına sadece iki ayak kala Cyril Raymond ve Dan Rooke arasındaki şampiyonluk savaşı yoğunlaştı. Bugün yapılacak olan sondan (2 Eylül) bir önceki ayakta Raymond, Fransa’nın Lohéac pistinde ‘ev’de yarışma avantajı ile parkura çıkacak. Üç hafta önce Kanada’daki Trois-Rivières pistinde yapılan yarışlarda Raymond ve Rooke arasında rekabet üst seviyede gerçekleşmişti.

İngiliz Rooke’nin hatası sonucu Raymond Lohéac’a 14 puan farkla giderek ‘ev’de şampiyonluğunu ilan etme şansı yakaladı. Olsbergs adına yarışan Raymond “Fransa’da rekabet etmek ve şampiyonluk lideri olarak Lohéac’a gitmek her zaman benim için özel bir şey, seyirciler için gerçek bir gösteri yapmam için daha fazla motivasyon veriyor” dedi ve ekledi; “Dürüst olmak gerekirse, şu an şampiyonluğu düşünmüyorum. Hedefim ve yaklaşımım her zaman olduğu gibi kazanmak! Dan, Kanada’da yapabileceklerini açıkça gösterdi ve bu yıl tüm yarışlarda hızlı bir yarışçı olduğunu kanıtladı; bu da onu yenmek için kesinlikle kazanmam gerektiği anlamına geliyor. Sevmediğim bir meydan okuma!”.

Cooper Tyre Europe Motorsport Genel Müdürü Paul Coates“Lohéac popüler bir pist ve Fransa’da güçlü bir seyirci kitlesine sahip, her zaman büyük bir kalabalık var. Bu pist, en uzun joker turlarından biriyle kombine edildiğinde, ilk viraja en kısa yollarınan birine sahip, bu da çok fazla strateji anlamına geliyor. Lohéac önemli, çünkü yapısı onu özellikle aşındırıcı bir parkur haline getiriyor. Daha küçük olan RX2 lastiklerin aşınma oranı üzerindeki etkisi, World RX lastiklerinden daha büyük olacak ve bu da bunu kritik bir faktör haline getiriyor” dedi. (Kaynak; RX2Lites.com)

2017 RX2 Fransa Kayıt Listesi
6 William Nilsson SWE
8 Simon Wago Syversen NOR
9 Glenn Haug NOR
11 Tanner Whitten USA
12 Anders Michalak SWE
13 Cyril Raymond FRA
19 Andreas Bäckman SWE
26 Jessica Bäckman SWE
40 Dan Rooke GBR
51 Sandra Hultgren SWE
52 Simon Olofsson SWE
55 Vasiliy Gryazin LVA
56 Thomas Holmen NOR
69 Sondre Evjen NOR
96 Guillame De Ridder BEL

Şampiyona Puanları
1. Cyril Raymond (FRA) 138 puan
2. Dan Rooke (GBR) 124 puan
3. Guillaume De Ridder (BEL) 89 puan
4. Tanner Whitten (ABD) 83 puan
5. William Nilsson (SWE) 75 puan
6. Simon Olofsson (SWE) 72 puan
7. Glenn Haug (NOR) 63 puan
8. Sondre Evjen (NOR) 59 puan
9. Vasiliy Gryazin (LVA) 51 puan
10. Andreas Bäckman (SWE) 49 puan

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top