Pejo Hansen’in hedefi Riga’da başarıyı tekrarlamak!

12.09.2017 : 23.59 | Geçen yıl Letonya’da 1 ve 3’ncü olan Sébastien Loeb ve Timmy Hansen, FIA Dünya Rallikros Şampiyonası’nın 16-17 Eylül’de yapılacak olan 10’uncu ayağında benzer bir başarıya hedeflendiler. GRC’nin Letonya’ya ikinci ziyaret için yapılan hazırlıkları ayarlamak için Peugeot Hansen takımı Temmuz ayı başında özel testi gerçekleştirdi. Timmy Hansen ise 2017 spec Peugeot 208 WRX’in geliştirilmesi üzerinde çalışmakla görev üstlendi. Sébastien Loeb ise, İpek Yolu’na ile ilgiliydi. Peugeot Letonya, 2016’da yılın en iyi organize etkinliği seçilen Riga parkurunda yoğun bir faaliyet programı düzenledi. Misafirler takım için tezahürat yapmaya davet edildi.

Takım pilotlarından Kenneth Hansen “2016’daki Riga ile ilgili mükemmel anılarımız var ve Lohéac’daki son başarılı  hafta sonumuzun momentumunu artırmak istiyoruz. Yaz aylarında Riga’da yapmış olduğumuz sınavdan sonra, benzer bir hafta sonu keyfi yaşayacağımızı düşünüyorum. Umarız bu kez podyumun en üst basamağını tamamlamayı başaracağız” derken, Sébastien Loeb ise “Riga, World RX’in ilk zaferini attığım yer, bu yüzden güzel anılarım var. Bu yılki ziyaret öncesinde emin hissediyorum ve çok rekabetçi olacağıma inanıyorum. Bizim için elverişli görünüyor. Geçtiğimiz sezon orada iyi geçti, bu sefer de aynı başarı için uğraşıyorum!” diye konuştu.

Timmy Hansen de “Riga, Lohéac ile oldukça benzer, çünkü pistteki kir parçaları iyi kavrıyor. Setup’larımız büyük olasılıkla Fransa’dakinden çok farklı olmayacak, bu da cesaret verici. Umarım Volkswagen ile savaşmayı yine başarırız. Parkur şehir merkezine yakın bir parkta ve oradaki ritimden hoşlanıyordum. Hızlı virajlar ve daha teknik bölümler ile güzel bir karışımı var. Bizim için iyi bir mekan ve orada tekrar yarışmak için sabırsızlanıyorum derken, Kevin Hansen de şu sözleri sarf etti; “hoşuma giden bir parkur. Geçen sezon burada yarıştım ve hem 2016 hem de bu yıl test ettim. Kenarları duvarlarla kaplı olduğu için Monako ile kıyaslayabilir ve yaptığınız herhangi bir hata oldukça masraflı olabilir. Düzeni de teknik açıdan zorlayıcı. Aynı saatte, bu güzel bir şehir ve biz büyük bir karşılama bekliyoruz. Geçen yıl, Avrupa Şampiyonasında yarışırken iyi bir tempo yakalamıştım ancak şansımı kaybetmedim çünkü yarışın başında başka bir otomobil tarafından darbe aldım. Bu sefer, umarım, finale erişebilirim ve rakiplerime biraz şaka yapabilirim!”

GRC ilk 9 yarış sonrası Şampiyona puantajları
Pilotlar Klasmanı
JohanKristoffersson (Volkswagen Polo GTI), 241 puan
PetterSolberg (Volkswagen Polo GTI), 195 puan
Mattias Ekström(Audi S1), 180 puan
Sébastien Loeb (PEUGEOT 208 WRX), 169 puan
Timmy Hansen (PEUGEOT 208 WRX), 155 puan
AndreasBakkerud (Ford Focus RS), 146 puan
Ken Block (FordFocus RS), 95 puan
ToomasHeikkinen (Audi S1), 86 puan
Timo Scheider (FordFiesta), 85 puan
Kevin Eriksson (Ford Fiesta), 84 puan
Takımlar Klasmanı
VolkswagenPSRX, 436 puan
Team Peugeot Hansen, 324 puan
EKS Audi, 266 puan
Hoonigan RacingDivision, 246 puan
MJP Racing Team Austria, 180 puan
STARD, 136 puan

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top