Loeb, WRC’ye geri dönme hazırlığında!

23.09.2017 : 20.30 | Citroën, kariyerinde 9 kez dünya ralli şampiyonluğu bulunan Sebastien Loeb’ü 5-8 Ekim’de İspanya’da yapılacak olan WRC ayağı öncesi toprak testte kullanmaya davet etmişti. Loeb, Fransa’da asfalt etapta test yaptıktan altı hafta sonrası için yapılan bu teklife uydu. Bu arada, 2018’de WRC’ye geri dönebileceği yönündeki spekülasyonlara da değinen Loeb, Peugeot ile yaptığı rallikros programına bağlı olmakla birlikte, sınırlı sayıda ralliye katılma olasılığı olduğunu söyledi.

Loeb, “Peugeot’un Dünya RX’de devam edip etmeyeceğini bilmek için sabırsızlanıyorum” dedi ve ekledi; “Yapacak olursa, önümüzdeki yıl benim ana programım olacak. Bunun yanında, bir veya iki WRC yarışında C3 kullanmak için bir fırsat çıkarsa, pekala mümkün, ancak henüz net bir karar vermedim.” Fransız efsanesi şampiyon rallici, toprak testte aracın setup’larını iyileştirmek ve kavrama düzeyini geliştirmek için farklı süspansiyon ve diferansiyel ayarlarını değerlendirdi.

Loeb, “bir ralli arabasını toprakta son kullandığımdan bu yana uzun bir zaman geçti, bu yüzden bu yeni otomobili test etme şansını elde etmekten yana mutlu oldum” diye konuştu ve şöyle sürdürdü; “Deneyimimi Citroën’e getirmek, arabayı biraz geliştirebilirsem onlara yardım etmek ve eğlenmek benim için de mümkün”. Wrc.com’un haberine göre, Loeb, sözlerini şöyle tamamladı; “Ne bekleyeceğimi tam olarak bilmiyordum ve sonunda sürmeyi çok zor buldum: hislerim oldukça iyiydi, hızlı virajlarda kavramayı kaybettiğinde biraz zordu. Arabada ve etapta iyi bir duyguya sahip olmaktan dolayı mutlu oldum.”

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top