‘Legendera’ podyumun zirvesinde!

19.09.2017 : 09.00 | İstanbul Offroad Kulübü’nün düzenlediği Akzirve Challenge 2017 Kupası ilk yarışında rekabete dahil olan 22 yarışçı arasında biri vardı, ki diğerlerinden farklı özellikleriyle öne çıktı. Bu yarışta Mitsubishi Eelektric Klima Sistemleri brandingli Toyota’nın direksiyona geçen Malik Akkafa için, bu bir ‘ilk’ti ve 2017 Transanatolia ile İPSK Baja 500 yarışlarında aracın sağ koltuğunda oturarak abisi Caner Akkafa’ya kopilotluk görevi üstlenen Malik, bu kez sol koltukta oturup direksiyon başına ilk kez geçtiği Toyota ile arenada hünerini sergiledi.

Yarış öncesi ajansta yer alan değerlendirmede Detoro ve Maverick’lerin arasında podyum şansı verilmediği için daha da hırslanan Malik, Akzirva parkurundaki ilk sürüş tecrübesinde, tecrübeli pilotu ve abisi Caner Akkafa’dan da taktik aldı. Tüm virajlarını gözlemleyen parkurun tam ortasına yerleşen Caner, bir yandan kardeşini dikkatli gözlerle takip etti, bir yandan da gözlemlerini kardeşine aktardı. Eleme turlarında birkaç kez parkurun çizgilerini zorlayan Malik, yarış sonrasında yaptığı değerlendirmede aracındaki vites sorununa vites problemini vurguladı ve istediği sürüşü yapamadığını söyledi.

Kariyerinde motokros şampiyonluğu bulunan Malik, arazideki ilk dört teker tecrübesinde istediğini tam olarak yansıtamasa da, yarışta kendi sınıfındaki rakiplerini ardından bırakarak sponsorları Mitsubishi Eelektric Klima Sistemleri’ne bir 1’ncilik kupası daha kazandırdığı için oldukça mutluydu. Malik’in ilk sınavında Akkafa ailesi,  tam kadro katılarak destek oldu. Başta eşi Belgin, babası Selçuk Akkafa, annesi, abisi Caner ve eşi Arzu ile oğulları, yarıştan sonra ödül töreninde tam kadro aile fotoğrafı çektirerek günü kapadılar.

Aydın Hoşgör | Ralli Ajansı, İstanbul

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top