Körfez’de pole pozisyonda ‘Ümit’ var!

16.09.2017 : 21.00 | Türkiye Pist Şampiyonası’nın Federasyon tarafından İstanbul Park’tan Körfez Yarış Pisti’ne alınan 3’ncü ayak yarışlarının bugün yapılan sıralama turlarında maxi grupta Ümit Ülkü, süper grupta ise Ali Türkkan en iyi zamanları yaparak yarınki (pazar) yarışın pole pozisyonlarını elde ettiler. Güneşli ve sıcak bir Eylül gününde Körfez Pisti’nde antrenmanlarla başlayan günün öğlenden sonrasında sıralama turlarına geçildi.

Üç yarışçının katıldığı maxi grupta İzmirli şampiyon yarışçı Ümit Ülkü, Ülkü Motorsport adına ve Tok Sport WRT takımının Nissan Skyline GTR 35’i ile 9’ncu turda kaydettiği 41.757’lik en iyi zamanıyla güne damgasını vurdu. Bir diğer İzmirli İsmet Toktaş, BC Vision adına kayıt yaptırdığı yarışın sıralama turlarında Porsche 997 GT3’ü ile 44.919’luk ikinci en iyi zamanı üçüncü turda yaptı. Seat Leon Cupra ile Ülkü Motorsport adına yarışan Tamer Sancak, 55.693’lük üçüncü en iyi zamanı 10’ncu turda kaydetti.

Körfez Pisti’ndeki üçüncü ayak yarışının süper grup sıralama turlarında 8 yarışçı yer aldı. Bursalı Çağlayan Çelik’in ilk kez Seres’te kullandığı Tok Sport garajının Seat Leon TCR’sinin bir benzeri Körfez’de İzmirli Galip Atar tarafından kullanıldı. Tok Sport garajından kiralanarak Atarlar ve Shell brandingi giydirileni ile Galip Atar; füme rengi ve Warmhaus brandingi ile de Çağlayan Çelik, Seat Leon Cupra’larla Körfez’de farklı bir rüzgâr estirdiler.

Çağlayan Çelik, 14’ncü turda 45.192 ile süper grupta günün en iyi ikinci zamanını kaydederken, Galip Atar da 46.048 ile 5’nci turunda grubunda günün en iyi üçüncü zamanını yaptı. Seat’ların önünde günün iyi zamanı ise, Borusan Otomotiv Motorsport’un (BOM) BMW 320 TC’si ile yarışan İstanbullu genç yarışçı Ali Türkkan’dan geldi. Genç Ali, 44.611 ile günün en iyi süper grup zamanını 4’ncü turda kaydetti.

Yarın Körfez Pisti’nde yapılacak olan 3’ncü ayak yarışları için bugün sıralama turlarına Galip Atar’ın eski pist aracı BMW 320 TL ile katılan Tahir Bilge, 47.507 ile gridde 4’ncülüğü elde ederken, Honda Civic Type R ile Hakan Emre Kutay 5’nci, benzer bir araçla Metin Çalışkan 6’ncı, Çağlayan Çelik’in eskiden yarıştığı ve Warmhaus renk ve brandini taşıyan Honda Civic Type R ile de yakın arkadaşı Bursalı Emir Ay 7’nci zamanları kaydettiler. Süper gruptaki 4’ncü Honda ile Ersin Yücesan, 8’nci zamanla günü tamamladı.

Körfez Pisti’nde Türkiye Pist Şampiyonası’nın 3’ncü ayak yarışlarının sıralama turlarının yanı sıra bugün aynı zamanda özel kupa yarışlarından BOM Akademi Kupası ve Opel Corsa OPC Cup’in 3’ncü ayak sıralama turları ve ardından ilk yarışları da gerçekleştirildi.

Aydın Hoşgör | Ralli Ajansı, Körfez

 

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top