İstanbul’da Burak kazandı, Yağız ihraç, itirazlar red!

10.09.2017 : 22.00 | Türkiye Ralli Şampiyonası’nda sezonun dördüncü rallisi olan İstanbul Rallisi Burak Çukurova’nın zaferi ile tamamlandı. İki güne yayılı 10 özel etaptan oluşan rallide, 1.14.58.4 toplam zamanı ile 1’nci olan Burak Çukurova’nın 3 dakika 12 saniye 2 salise ardından Peugeot 207 S2000 ile Hakkı Ağaoğlu 2’nci, O’nun da 1 dakika 27 saniye 3 salise ardından Evo’su ile Antalyalı rallici Mustafa Çakal 3’ncü oldular.

16’sı Renç Koçibey Kupası olmak üzere toplam 53 ekibin kayıt yaptırdığı rallide İstanbul’da lider olarak start alan Yağız Avcı, bu sezon ikinci kez yarıştan ihraç cezası alarak büyük şok yaşadı. Avcı, özel etap hakem masasından zaman karnesini almadan ayrıldığı için ilgili kural gereği ihraç edildi. Avcı’nın, şampiyonadaki rakibi Burak Çukurova’nın aracına yaptığı itiraz üzerine, BC Racing’in patron yarışçısı Çukurova’nın Skoda yapımı Fabia R5’inde komple söküm yapılarak ölçümler gerçekleştirildi. Yarış sonrası yapılan itirazların red edildiği bilgisine ulaşılırken, kapalı park da, haberin yazıldığı saatlerde yeni açıldı.

Kariyerinde yarış ve şampiyona zaferleri çokça olan Yağız Avcı, İstanbul Rallisi’nde yaşadığı ve yarıştan ihracına neden olan son kural hatasının bir benzerini sezonun ilk rallisi olan Ege’de de yaşadı. İzmir Park’taki seyirci etabında iki tur atması gerekirken bir tur atarak etaptan çıktığı için yarışma direktörü tarafından yarıştan ihraç edilen Avcı, aynı gece komiserler kararı ile yarışa döndürüldü. Ege’yi üçüncü sırada bitiren Avcı’nın bu yarıştaki derecesine yapılan itiraz, Federasyon temyiz kurulunda iptal edildi, ancak Avcı’nın karşı itirazı ile Spor Bakanlığı Genel Müdürlüğü Tahkim Kurulu, bu kararı da bozarak Avcı’nın 3’ncülüğünü onadı. Tahkim kararına karşı itiraz ise, Burak Çukurova’dan geldi ve konu yeniden yargıya taşındı. İstanbul Rallisi’nden sonra Türkiye Ralli Şampiyonası’nda hem Burak Çukurova pilotlarda ve hem de BC Racing takımlarda avantaj yakaladı.

Faruk Atasoy | Ralli Ajansı, İstanbul

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top