İstanbul Rallisi ‘toz’ duman!

09.09.2017 : 23.00 | Türkiye Ralli Şampiyonası’nın 5’nci ayağı olan İstanbul Rallisi’nde ilk gün tamamlandı. Türkiye Ulusal ve Historik Ralli Şampiyonaları’nın yanı sıra Renç Koçibey Kupası’na da puan veren İstanbul Rallisi’nde ilk gün iki farklı özel etap ikişer kez geçildi, İstanbul Park’taki seyirci etabı ile gün tamamlandı. Ulusal ve historik’te 34, Renç Koçibey Kupası’nda ise 16 olmak üzere 50 ekibin start aldığı rallide ilk gün ikinci özel etap güvenlik nedeniyle iptal edilerek normal etap olarak geçildi. Etapta itfaiye aracının vaktinde yerini almadığı için iptal kararı alındığı öğrenildi. İptal edilen etap dahil, gün boyunca verilen nötralizasyonlar sonucu ralli planlanandan geç saatte tamamlanabildi.

Günün son etabı olan seyirci etabı ise, yine bu gecikmeden dolayı karanlıkta geçildi. Bu yüzden, historik araçların bir çoğu günün son etabı için spotlarını taktılar. Seyirci etabının tek sorunu gün ışığından mahrum kalınması değildi, aynı zamanda yoğun bir toz nedeniyle hem yarışçılar ve hem de ay sayıda da olsa seyirci etabındaki rekabet için İstanbul Park’a gelen seyirciler de rüzgârsızlığın etkisi ile görüş mesafesi çok düştüğü için etapta zor anlar yaşadılar. İstanbul Rallisi’nde ilk gün, Mudarlı etabı ile başladı. 16.15 km’lik etapta en iyi zamanı yapan Yağız Avcı, rallinin liderliğini de ele aldı. Aynı etabın ikinci geçilişinde de kendi ilk zamanını 20 saniye daha iyileştiren Avcı, hem en iyi zaman serisini hem de liderliğini sürdürdü. Darlık etabının ikinci geçilişinde güvenlik sorunu giderildiği için sorun yaşanmadı ve bu etapta da en iyi zamanı yapan Avcı, seyirci etabına lider olarak döndü.

İstanbul Park’taki seyirci etabında, yoğun toza karşın ilk start alanlardan olduğu için gün ışığının son demlerinden de faydalanan Burak Çukurova, en iyi zamanı kaydetmesine karşın, günün son etabını 1.3 farkla ardında tamamlayan rakibinin 28.5 saniye ardında günü 2’nci sırada bitirdi. İlk günün son etabının dikkat çeken bir diğer ismi Antalyalı Mustafa Çakal oldu ve seyirci etabındaki performansı ile hem etapta 3’ncülüğe imzasını attı ve hem de genel klasmanda 3’ncülüğe yükseldi. İstanbul Rallisi’nde ilk gün, start alan ekiplerden 4’ü; Kağan Karamanoğlu, Kenan Kar, Serpil Pak ve Müvit Karakaşlı, mekanik nedenlerle ilk günü tamamlayamadılar. İstanbul Rallisi’nde yarın (Pazar) iki farklı özel etap ikişer kez geçilecek ve yarış seyirci etabı ile tamamlanacak. İstanbul Park’taki seyirci etabındaki rekabet, hem power Stage olarak ekstra puan verecek.

Aydın Hoşgör | Ralli Ajansı, İstanbul

 

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top