İntercity Baja Kupası’nda zafer, Erkan Birinci’nin oldu

10.09.2017 : 21.00 | İstanbul Park Spor Kulübü tarafından düzenlenen Intercity İPSK Baja 500 Kupası 2’nci ayak yarışının galibi, Erkan Birinci-Arman Özdemir ikilisi oldu. Can-am Maverick X3XRS Turbo ile yarışan Erkan Birinci, yarışın ilk günü (dün) orman etaplarında ele aldığı liderliğini 2 dakika fazla farkla ikinci güne (bugün) taşımıştı. İstanbul Park’ın yamacındaki seyirci özel etabında bu sabah saat 10’da, kaldığı yerden rekabete devam edildi. 9.5 km’lik Intercity etabında gün boyunca üç kez start alındı. Her etapta parkurda üçer tur atan yarışçılar, iki günlük mücadele sonunda 137 km’si özel etap olmak üzere toplamda 173 km’lik parkurda mücadelelerini tamamladılar.

İkinci güne lider olarak başlayan Erkan Birinci ile Caner Akkafa ve Ahmet Ünlü arasındaki rekabet, parkurdaki adrenalini de bir hayli arttırdı. İlk günkü orman etabının ilkinde en iyi zamanı yapan ancak aynı etabın ikinci geçilişinde benzin hortumu sorunu yaşayarak zaman kaybeden eski Türkiye Offroad Şampiyonu Ahmet Ünlü, bugün ilk seyirci etabında da 22 dakika 12 saniye ile en iyi zamanı yaparak podyum iddiasını korudu. O’nun 18 saniye ardından ilk etapta ikinci zamanı yapan Erkan BirinciArman Özdemir ikilisi ise yarış liderliğini bir sonraki etaba taşıdıkları gibi, birincilik için çekiştiği Caner Akkafa-Cemil Akagündüz ile aralarındaki farkı da günün ilk etabında 26,7 saniye daha açarak rahatladılar.

Günün ikinci, yarışın ise 4’ncü etabında bu kez de en hızlı zaman 21.43.2 ile yine Ahmet Ünlü’den geldi. 9.5 km’lik etabı bu kez 21.53.4’lik en iyi ikinci zamanla tamamlayan Erkan Birinci, yine en yakın rakibi Caner Akkafa ile arasındaki farkı 33 saniye daha açarak zafere doğru adımlarını iyice sıklaştırdı. Mitsubishi Elektrik Klima Sistemleri sponsorluğunda yarışan Caner Akkafa, ilk yarışını kazandığı kupayı bu yıl kazanmak için ikinci yarışı da kazanarak hedefine üçüncü ve son yarıştan önce ulaşmak arzusundaydı. Aynı zamanda İstanbul Offroad Kulübü’nün (İSOFF) başkanı olan Erkan Birinci’nin yaygın adıyla bugy olarak tanımlanan Can-am Maverick X3XRS Turbo aracıyla kupa rekabetine getirdiği renk, Caner’in bu planlarını bozdu.

Ancak, günün son, yarışın ise 5’nci etabında bu kez Caner Akkafa en hızlısıydı ve üç tur sonunda etap finişine 22.20.1’lik zamanla ulaştı ve lider ile arasındaki farkı 16 saniye indirdi. Ancak, son etaptan 2’nci en iyi zamanla çıkan Erkan Birinci, gün sonunda toplam 1 saat 6 dakika 59 saniye 4 saliselik toplam zamanıyla İPSK Baja 500 Kupası 2’nci yarışını kazanan isim oldu. Mitsubishi Elektrik Klima Sistemleri pilotu Caner Akkafa ise, Ankaralı kopilotu Cemil Akagündüz ile mücadele ettiği bugün, 2’nci olarak tamamladığı 2’nci yarış sonrası kupadaki liderliğini ve iddiasını korudu.

Can-am Maverick X3XRS Turbo ile yarışan diğer bir ekip olan Ali Doğaner-Ali Sami Tekin ise 1.09.27.3’lük toplam zamanlarıyla 3’ncü olarak tamamladıkları yarışın podyumunda kupa kaldırdılar. Seyirci etaplarının tamamlanmasından sonra, servis alanında düzenlenen törende önce yarışın etapların en hızlı zaman kupaları verildi. Kategorilere göre podyum yapan ekiplerin de kupalarını almalarından sonra yarışın genel klasmanında podyum yapan ekiplere kupalarının verilme sırası geldi. İlk gün rakipleri olarak parkura çıkan ancak Paris Dakar spec Mitsubishi’sindeki elektronik problem nedeniyle yarışa erken veda etmek zorunda kalan İntercity’nin sahibi ve İstanbul Park’ın işletmecisi Vural Ak, podyum kupalarını bizzat vererek sürpriz yaptı. Yarışa katılan ve kupa alan tüm sporcuların hatıra fotoğrafı ile birlikte gün sonlandırıldı.

Aydın Hoşgör | Ralli Ajansı, İstanbul


Yarışın genel Klasmanını ekranınızda büyütmek için üzerini tıklayabilirsiniz.

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top