Huttunen, Hyundai’nin 2018 WRC2 programına seçildi

28.09.2017 : 09.00 | 23 yaşındaki genç rallici, Temmuz ayında başlayan süreçte 14 aday arasında seçildi. Sekiz finalist, Fransa’daki i20 R5 ile pratik bir teste katılmadan önce, Almanya’daki ekibin tabanında gerçekleştirilen bir dizi röportaj ve uygulamaya dahil oldular. Hyundai ekip müdürü Alain Penasse (fotoğrafta Huttunen ile birlikte) panelde liderlik yaptı ve Huttunen‘in tercihinin oybirliği ile alınmış bir karar olduğunu söyledi. Jari hakkında göze çarpan şey, kararlığı oldu. R5’de diğer adayların bir çoğundan daha az tecrübeye sahipti, ancak hem asfalt ve hem toprak zemin üzerinde i20 R5’de rekabetçi ve tutarlıydı. Penasse , “O, açıkça çok yetenekli bir pilot ve büyük bir potansiyele sahip. Programın desteğiyle gelecek sezon sporda hızlı bir ilerleme kaydedeceğine eminiz” dedi.

Huttunen’in ralli kariyeri 2013’te başladı. Finlandiya’da iki sezonun ardından 2016’da Almanya’nın Opel Adam Kupasını kazandı. 2017 yılında Avrupa Şampiyonasına taşındı ve burada R2 spesifik bir Opel’i bir kampanya dahilinde kullandı ve ilk defa dört tekerden çekişli R5’te yarışmaya hız verdi. Skoda Fabia R5’de sadece ikinci startında WRC 2’de ev’de birincilik kazandı. 2018’de bir dizi WRC 2 turunda mücadele etmenin yanı sıra, her etkinliğe hazırlanmak için sezon boyunca bir test programı sunulacak.

Huttunen, seçilmesinin kendisi için “büyük bir onur” olduğunu söyledi ve ekledi; “Benden daha fazla tecrübeye sahip çok yetenekli sürücü vardı. Böyle başarılı bir ekibin desteğini alabilmek, sürüş ve eğitimime tam olarak odaklanmamı sağlayacak ve performansımı geliştirmeye devam etmeme izin verecek. I20 R5’te yalnızca kısa bir süre test yapmama karşın zor koşullarda bile kendimi hemen rahat hissettim ve limitlerimi zorlayabildim, şimdi önümüzdeki aylarda hazırlık yapmak için konsantre olmalıyım, önümüzdeki yıl için çok heyecanlıyım.” (Fotoğraflar; wrc.com)

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top