Dünya Rallikros Şampiyonu Kristoffersson

20.09.2017 : 14.00 | Hafta sonu Letonya’nın Riga şehrinde yapılan Dünya Rallikros Şampiyonası (GRC) 10’ncu ayağında Fransız efsane rallici Sébastien Loeb, yarı finalde kazanmasına karşın podyumun 3’ncü basamağında kaldı. Loeb, 4’ncü çeyreği kazanmak için hafta sonuna (ilk çeyrekte 10’ncu sırada) mütevazi bir başlangıç ​​yaptı ve ardından ikinciliğe yükseldi. Yarı finali kazanıp finale çıkan Loeb, finalde kaybetti ama Loeb, bu sezon Peugeot 208WRX’in 8’nci podyumunda yer almayı başardı. Timmy Hansen hafta sonu 7’nci sırada eleme turlarını geçti ancak yarı finalde 5’inci oldu ve bu yıl ilk kez finalde başarısız kaldı. İlk çeyrekte 6’ncılığa girdikten sonra, finale kalma isteğini yarı finalde kötü bir strateji ile zora soktu ve podyumdan uzak kaldı.

Takım Direktörü Kenneth Hansen, yarış sonrası yaptığı açıklamada, “Bu hafta sonu gerçek potansiyel gösterdik, ancak çeşitli nedenlerden dolayı bulmacanın farklı parçaları yerine getirilemedi. Bu yüzden hayal kırıklığı yaşandı. Timmy, Bakkerud ile gerçekleştirdiği bir savaştan sonra yarı finalde çok fazla yer kaybetti. Kevin’e joker turunu çok erken yapmasını istedik ve finali kaçırdı. Bu arada, Sébastien’in zafere ulaşacağına ikna oldum ancak en iyi bir start alamadı. Kristoffersson’un galibiyetini kutlarım. Güçlü bir rakip ve her zaman adil, takdir ettiğimiz bir pikot, aynı zamanda da Timmy ve Kevin’in iyi bir arkadaşı. Şampiyonayı kazanmayı tam olarak hak ediyor” diye konuştu

Sébastien Loeb de yarış sonrasında şunları söyledi; “Benim için iyi bir hafta sonu oldu. Eleme sonrasında ikinciyim, yarı finalde kazandım ve finalde üçüncü oldum. O kadar da kötü değil, finalde daha iyi bir sonuç alınmasının mümkün olduğunu düşünüyorum. Ben çok iyi kaçamadım ama Mattias ta burnunu fazla içeri sokmayı başardı. Zorla itti ve kaybettim, çünkü kendimi buldum çakıl içinde. Herkes geçti, bu yüzden en sona düştüm, ama ben savaştım ve sonunda podyuma çıktım. İyi tempo yaptım, Volkswagen’lerle yarışmak güzeldi. Kristoffersson’a iyi sonuç aldı, harika bir sezon geçirdi ve her zaman tutarlı ve pürüzsüz kullandı. O da hızlı ve rekabetçi olmayı başarıyor.”

Timmy Hansen , yarış sonrası “Cumartesi sabahı çok kötü gitmedi, ancak averajı kaçırdıktan sonra 3’ncü çeyrekte ufak bir sıkıntı yaşadım. Üst tura çıkmayı 4’ncü çeyrekte kazandım. Bakkerud ile yakındık, bir noktada dışarıda kaldım ve kendimi çimlerin üzerinde buldum. Nitiss’i geçmeyi başardım ama liderlerle arasındaki boşluğu kapatmak söz konusu değildi. O zaman elektriksel bir sıkıntı yaşadım. Bu yıl ilk kez finalde yer almadım, bu yüzden açıkça büyük bir hayal kırıklığı oldu” diye konuşurken, Johan Kristoffersson “Sürücüler ve Takım Şampiyonalarını kazandığı inanılmaz bir şey. Herkese büyük bir teşekkür ederim – bütün ekip ve özellikle de babam Tommy – söylemek isterim. Dünya şampiyonu olmak için çok çalıştık” dedi. Kristoffersson, Dünya Ralli Kros Şampiyonası Pilotlar şampiyonu unvanını kazandı; PSRX, takımlar onuru aldı ve STCC Takım Şampiyonasını kazandı; Avrupa Ralli Kros Şampiyonu’nda Marklund, Letonya’daki zaferle yeni şampiyon oldu.

Final Sıralama (Riga, 17 Eylül 2017)
Johan Kristoffersson (VolkswagenPolo GTI)
Mattias Ekström (AudiS1)
Sébastien Loeb (PEUGEOT 208 WRX)
Andreas Bakkerud (Ford Focus RS)
Janis Baumanis (Ford Fiesta)
Nico Muller (Audi S1)
10’ncu ayak sonra şampiyona sıralaması
1.Johan Kristoffersson (Volkswagen Polo GTI), 271 puan
2.Petter Solberg(Volkswagen Polo GTI), 209 puan
3.Mattias Ekström (Audi S1), 204 puan
4.Sébastien Loeb (PEUGEOT 208 WRX), 194 puan
Andreas Bakkerud (Ford Focus RS), 165 puan
Timmy Hansen (PEUGEOT 208 WRX), 152 puan
Toomas Heikkinen (Audi S1), 99 puan
Ken Block (Ford Focus RS), 98 puan
Timo Scheider (Ford Fiesta), 87 puan
Kevin Eriksson (Ford Fiesta), 84 puan
Kevin Hansen (PEUGEOT 208WRX), 84 puan
Takımlar sıralaması
Volkswagen PSRX, 480 puan
Team Peugeot Hansen, 346 puan
EKS Audi, 303 puan
Hoonigan Racing Division, 263 puan
MJP Racing Team Austria, 182 puan
STARD, 151 puan

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top