‘Delikanlı’, tökezledi!

21.09.2017 : 21.00 | Otomobil sporlarının ‘delikanlısı’ olarak tanımlanan disiplini ‘rallikros’ tökezledi! Bu hafta sonu Kaynaşlı’da Ankara ve Eskişehir kulüplerinin yarışları ile başlayacak olan rallikrosun hızlandırılmış takvimi, daha başlamadan tehir edildi. Kaynaşlı parkurunda üç gündür parkur düzenlemesi yaptıklarını aktaran Eskişehir kulübü başkanı Nevzat Arslan, Çarşamba günü (dün) kapanan ilk yarışta sadece 8 kayıt gelmesi ve bun kayıtların 2’sinin de araçlarının yetişmesine bağlı olması üzerine, kayıt yetersizliği gerekçesi ile konuyu tehir amaçlı olarak federasyon aktardıklarını söyledi.

Konu ile ilgili olarak federasyonun yayınladığı bültende, rallikrosta ilk hafta yarışları Kasım ayına ertelendiği duyuruldu. 9 numaralı bültende şu satırlar yer aldı; 23-24 Eylül 2017 tarihlerinde ESOK ve ANOK kulüpleri tarafından yapılması planlanan Türkiye Rallikros Şampiyonası 1 ve 2 yarışları; katılımın yeterli sayıya ulaşmaması nedeniyle 04-05 Kasım 2017 tarihlerine ertelenmiştir.” Öte yandan, ertelenen Kaynaşlı’daki rallikroslardan bir hafta sonra Ankara’daki yapılacak olan Renç Koçibey Kupası Hitit Rallisi nedeniyle bazı yarışçılarının rallikrosa katılmadıkları öngörüsü, Çorum’dan sonra Bursa ve Kocaeli kulüplerinin yapacakları rallikros yarışlarında da devam etmesi halinde, yine katılım azlığı gerekçesi ile bu sezon rallikros şampiyonasının tamamen iptal edilebileceği de belirtiliyor.

Diğer taraftan, konu hakkında görüşlerini ajansa açıklayan Avitaş Motorsport Sportif Direktörü Halid Avdagiç, kendisinin de katılmak üzere hazırladıkları Control 2 aracının son brandingli halini (üstte) ajans izleyicileri ile paylaşarak, rallikros yarışların kayıt azlığı nedeniyle ertelenmesinden yana duyduğu üzüntüyü dile getirdi. Halid Avdagiç, kendilerinin de bu sezon rallikros şampiyonasına tek araç ile katılmayı planladıkları sözlerine ekledi.

Aydın Hoşgör | Ralli Ajansı, İstanbul

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top