Caner Akkafa “Renkli bir hafta sonu olacak!”

06.09.2017 : 14.30 | Türkiye Offroad Şampiyonlarından İstanbullu offroadçu Caner Akkafa, hafta sonu yapılacak olan Intercity Baja 500 Kupası ikinci yarışı öncesi ajansa yaptığı açıklamada, “podyum için tahmin yapmanın zor olacağını” söyledi. İstanbul Park Spor Kulübü (IPSK) tarafından düzenlenen üç ayaklı kupanın geçtiğimiz aylarda yapılan ilk ayak yarışını açık ara farkla kazanarak kupa yolunda önemli bir avantaj elde eden Caner Akkafa, geçtiğimiz ayın ikinci yarısında yapılan ve İzmir’den başlayıp dokuz gün süren 2300 km’lik parkurda gerçekleştirilen Trans Anatolia maratonunda ilk gün yaşadığı mekanik sorunlar sonrası zaman kaybı yaşamasına karşın, otomobiller kategorisinde 4’ncü olarak Samsun’daki finiş tak’ına 4’ncü olarak ulaşmayı başarmıştı.

Mitsubishi Elektric Klima Sistemleri sponsorluğunda Mitsubishi L200 ile yarışan Caner Akkafa, Intercity İPSK Baja 500 yarışının ikinci yarışı için hazır olduklarını söyledi. Transanatolia sonrası bayram olması nedeniyle tüm zamanlarında araçlarının bakımıyla geçirmek için fırsat bulduklarını ifade eden Caner Akkafa, Intercity Baja 500 yarışı için araçlarında bazı güncellemeler yaptıklarını ve yarış sonrasında da güncelleme yapmayı sürdüreceklerini söyledi. Parkur ilk yarışının aynısı ve bildikleri bir parkurda yarışacaklarına vurgu yapan Caner Akkafa, zeminin orman etaplarında değişken, seyirci etabında ise kaygan ve tozlu olduğunu belirti ve ekledi; “podyum için bir tahmin zor. Çok hızlı isimler var; hızlı ve çekişmeli bir yarış olacak. Kupada ilk yarışı birinci bitirmek bende stres yaratmadığı gibi tam aksine biraz  rahatlatıyor. Podyum için herkes kadar bizim de şansımız var. Renkli bir hafta sonu olacak.”

Yarış haftasında ralli araçları ile aynı parkuru farklı günlerde paylaşacaklarını anımsatan Caner Akkafa, “onların zamanları ile kendi zamanlarımızı da kıyaslama fırsatı bulabileceğiz. Yarışacak tüm ekiplere başarılar diliyorum”. Caner Akkafa, Baja 500 ikinci ayak yarışında Ankaralı offroadçu Cemal Akagündüz’ün kardeşi Cemil Akagündüz ile birlikte yarışacak. Türkiye Ulusal Offroad Şampiyonası’nda abisine not okuyan Cemil Akagündüz, bu kez şampiyon offroadçu ile birlikte parkura çıkacak. Trans Anatolia’da birlikte yarıştıkları ve Baja 500’ün ilk yarışını da birlikte kazandıkları kopilotu ve kardeşi Malik Akkafa’nın aylar öncesinde yaptığı bir programı nedeniyle ikinci yarışta kendisi ile olamayacağını belirten Caner Akkafa, “ancak Malik, Pazar günü İstanbul’a dönmüş olacak ve Pazar günü seyretmek için İstanbul Park’a gelecek” dedi.

Aydın Hoşgör   / Ralli Ajansı, İstanbul

İntercity Baja Kupası’nda ilk yarışın galibi Caner Akkafa kazanmak için gazlayacak

 

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top