Can-am’ın ‘takla’romanı!

18.09.2017 : 16.30 | İstanbul Offroad Kulübü’nün (İSOFF) Esenyurt’taki Akzirve Strada proje alanında 17 Eylül Pazar günü (dün) gerçekleştirilen Akzirve Challenge Kupası ilk ayak yarışının en şanssız ismi hiç şüphesiz Ali Doğaner idi. Buggy sınıfı Can-am Maverick ile yarışan Doğaner’in adı yarış öncesi podyum rekabetinde geçti ve sergilediği performans ile de bunu haklı çıkardı. Ancak, benzer diğer bir araç ile yarışan Erkan Birinci ile eşleştikleri tur, Ali Doğaner için yarışın bittiği an oldu. Parkurun süratli ve sert sol virajında sağ tekerleri üzerine havalanan aracının kontrolünü kaybeden Ali Doğaner’in Can-am’ı savrularak taklalar attı ve ancak üç takla sonra yeniden dört tekeri üzerine durabildi.

Ortalıkta havalanan toz bulutu dağılmadan, Ali’nin araç içinden çıkmadığını fark eden etap görevlilerinin hızlı müdahalesi ile sağlık ekibi aracın yanına ulaştı. Kaskın araç dışına fırlaması (fotoğraflarda) sonrasında rollgace’e çarpan Ali’nin başında oluşan yüzeysel hafif kanama nedeniyle, sağlık ekibi tarafından önce sedyeye ardından da ambulansa alınan Ali Doğaner, kendi isteği üzerine bir süre ambulansta dinlendikten sonra hastaneye götürülmedi ve parkurun kenarında bir süre diğer yarışmacıları takip etti. Daha sonra evinde istirahate çekilen Ali Doğaner’in Can-Am’ı takladan sonra güvenlik kafesi, kaporta ve yürüyen aksamında herhangi bir darbe almadığı gözlendi ve de aracı çekici ile garajına götürüldü.

Ali Doğaner’in herkesin soluğunu kesen taklası fotoroman şeklinde ajansın kamerasınca kaydedildi. (üstte).. Ali’nin takladan hemen sonra araç içindeki anları ve sağlık ekibinin müdahale anları ise yine kameramız tarafından aşağıdaki görüntülerle kaydedildi. | Fotoğraflar; Aydın Hoşgör, Ralli Ajansı, İstanbul

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top