Alex Lynn, Virgin Racing ile Formula E için anlaştı

10.09.2017 : 09.00 | Britanyalı pilot Alex Lynn, önümüzdeki Formula E sezonunda Sam Bird ile beraber DS Virgin Racing ekibinde yarışmak için sözleşmeyi imzaladı. Bu imza ile birlikte dört sezondur ilk kez bir ekip tamamen Britanyalı pilotlardan oluşuyor. 23 yaşındaki Lynn, senenin başlarında takımın resmi yedek yarışçısı olarak görevlendirilmişti fakat bu sene Hong Kong sokaklarında 2 Aralık’ta gerçekleştirilecek olan tek kişilik elektrikli araç şampiyonası Formula E’de tam zamanlı yarışma şansı elde edecek. Daha önce Formula Renault BK Şampiyonu, GP3 Şampiyonu ve herkesin hayali Macau F3 Grand Prix yarışının galibi olmaya hak kazanan Lynn’in, yaşına rağmen etkileyici bir geçmişi bulunuyor. Genç pilot ayrıca GP2’de (yeni adıyla FIA Formula 2) birden fazla yarış kazanıp Formula 1 test sürücülüğü de yaptı. Geçtiğimiz Haziran ayında, takımla beraber New York’ta ilk Formula E yarışına katılan Lynn, ilk denemesinde birinci sırada başlayarak pozisyonunu korudu ve 2014 Pekin yarışlarından bu yana bunu başaran ikinci pilot oldu.

Takımın çıktığı 33 yarışın hepsinde yer alan Bird ise DS Virgin Racing ile uzun süredir devam eden ortaklığını sürdürecek. Bird, bu ortaklık süresince beş yarış kazanıp dokuz kez dereceye girerek tüm zamanların en yüksek üçüncü Formula E skoruna sahip pilot olmaya hak kazandı. Lynn, takımla ilk Formula E yarışına geçen sezon katılan Arjantinli Jose Maria Lopez’in yerini alacak. Lynn konuyla ilgili şunları söyledi; “DS Virgin Racing Formula E Takımı’nda tam zamanlı yarışçılığa terfi ettiğim için çok mutluyum. Bu yılın Ocak ayından beri ekiple çalışmalarıma devam ediyorum ve böylesi harika ve üstün yetenekli mühendisler ekibinden bir şeyler öğrenip bu ortama dahil olmak müthiş bir zevk. Organizasyon boyunca çok iyi karşılandım. Özellikle Alex Tai’ye, hem bana New York’ta yarışma şansı verdiği hem de yarışın ardından beni bu tam zamanlı pozisyona terfi ettirdiği için çok teşekkür etmek isterim. Şu aralar takıma, aracı daha da geliştirmeleri için yardım ediyorum ve önümüzdeki sezonda bana inananların bu inancını boşa çıkarmamaya kararlıyım.”

Bird ise şunları söyledi; “2014 yılında, Donington Park’ta ilk test turunu tamamladığımızdan beri bir parçası olduğum DS Virgin Racing ailesiyle yola devam etmek harika. Geçen sezonda, New York’ta elde ettiğimiz çifte zaferde de kanıtlandığı üzere hız ve enerji yönetimi adına büyük adımlar attık. Takımımız bu rekabet üstünlüğünü korumak için çok çalışıyor. Dördüncü sezonda yeni başarılara imza atmayı ve takıma çok şey kazandıracağını bildiğim Alex’le birlikte yarışmayı heyecanla bekliyorum.” Takım Yöneticisi Alex Tai ise şunları ekledi “Dördüncü sezon yarışçılarımızı duyurmaktan mutluluk duyuyorum. Alex beni her zaman etkileyen bir pilot olmuştur. Ayrıca uluslararası motorsporlarında kanıtlanmış bir geçmişi var, bu yüzden önceki yarışta olduğu gibi başlangıç pozisyonunda yarışacak. DS Virgin Racing’in Alex gibi genç pilotları ve yeni nesil Formula E yarışçılarını desteklemesi de bizim için önemli. Pistteki en yetenekli pilotlardan biri olduğunu kanıtlamaya devam eden Sam’le beraber ve aracımızın hızı sayesinde, en önlerde yarışacak, rekabet gücü yüksek bir ekibimiz olduğuna inanıyorum. Ayrıca Jose’ye, takıma geçen sezon yaptığı katkılar için teşekkür eder ve gelecekte başarılar dilerim.”

DS Performans Direktörü Xavier Mestelan Pinon şunları belirtti; “İlk Formula E sezonunda DSV-02 ile yarışan Jose’ye başarılı performansı için teşekkür ediyorum. Değerli teknik geribildirimleri bu sene ilerlememizi sağladı. Sam Bird ve Alex Lynn’le çalışmaya devam ettiğimiz için çok mutluyuz. Sam, değerli deneyimleri sayesinde pistin en hızlı ve tutarlı pilotlarından biri. Alex ise harika test sürüşü ve elbette New York’taki ilk performansının ardından büyük gelecek vaat ediyor.” Fransız otomobil üreticisi DS Automobiles ile ortaklığı bulunan DS Virgin Racing, Formula E’nin kurucu ve en başarılı takımlarından. Geçtiğimiz sezon, altı derece, iki birincilik, iki kez yarışa ilk sırada başlama ve iki kez en hızlı tur rekoruyla takımın en çok ödül aldığı sezon oldu. 2017/2018 FIA Formula E Şampiyonası Aralık ayında Hong Kong’da başlıyor. Sezon öncesi deneme sürüşleri ise 2 Ekim’de Valensiya’da yapılacak.

2017/2018 Formula E Takvimi
2 Ekim 2017: Valensiya Toplu Test Sürüşleri
2 – 3 Aralık 2017: Hong Kong x2
13 Ocak 2018: Marakeş
3 Şubat 2018: Santiago du Chili
3 Mart 2018: Meksika
17 Mart 2018: Sao Paulo
7 Nisan 2018: Roma
28 Nisan 2018: Paris
19 Mayıs 2018: Duyurulacak. (Almanya)
23 Haziran 2018: Duyurulacak.
7 – 8 Temmuz 2018: New York x2
28 – 29 Temmuz 2018: New York x2

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top