Trans Anatllia’da ilk gün sürprizlerle başladı

21.08,2017 : 00.30 | 7. Trans Anatolia serüveninde ilk gün tamamlandı. İzmir’den dün verilen seramonik start sonrasında bu sabah yola çıkılan büyük macera 9 gün sonra Samsun’da sona erecek. 9 Otomobil, 1 SUV, 4 Atv ve 35 motor olmak üzere toplamda 49 aracın yer aldığı mücadelede ilk gün sürprizler öne çıktı.. İlk günün en dikkat çekici sürprizi ise otomobiller kategorisinde favori olarak gösterilen Caner ve Malik Akkafa kardeşlerden geldi.

Mitsubishi Elektrik Klima Sistemleri sponsorluğunda yarışan Türkiye Offroad Şampiyonlarından Caner Akkale, yeni aracı ve yeni sponsoru ile ilk uzun soluklu mücadesinde henüz ilk etabının 10. km’sinde lastik patlatıp direksiyon kontrolünü kaybetti ve Mitsubishi L200’ü ile ancak ağaçlar arasında durabildi. Lastiğini değiştirdikten sonra etaba geri dönen Akkafa’lar, yaklaşık 5 dakika kayıpla yarıştaki mücadelelerine devam ettiler.

Günün üçüncü ve son etabı, vadi içerisindeki dere etabıydı. Dere geçişinin finişine birkaç km kala derin mesafede olduklarını geç fark eden şampiyon ekip araçlarıyla tavanına kadar suya batmaktan kurtulamadı. Kendilerinde herhangi bir sorun olmamasına karşın Mitsubishi’lerinde bütün mekanik aksamın sudan büyük zarar görmesi Akkafa’ların bu kez yarışa hızlı geri dönebilmesine olanak vermedi.

Etaptan ancak resque ile çıkarılarak servis alanına getirilen L200’de başta babaları eski kopilot ve mekaniker Selçuk Akkafa olmak üzere teknik ekibi yoğun bir çalışma başlatarak aracı ikinci güne hazırlamaya başladılar. L200’ün beyni ve elektronik aksamı ile sudan zarar gören diğer tüm akşamları için servis çadırı altında yolun çalışma devam ederken, Akkafa’ların yarışa devam edip edememeyecekleri yeni günün ilk saatlerinde belli olacak, Trans Anatolia’da
ikinci gün, rota Antalya olacak.

Aydın Hoşgör | Ralli Ajansı, Denizli

 

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top