Rzeszow’da Bouffier kazandı

05.08.2017 : 22.30 | Fransız rallici Bryan Bouffier, Rzeszow Rallisi’nde zafere ulaştı. Polonyalı ‘son şampiyon’ Kajetan Kajetanowicz ise, üst üste 3’ncü kez Avrupa Ralli Şampiyonu ilk rallici olmak hedefini tutturamadı ve ‘evi’ olan Rzeszow Rallisi’nde 38.5 saniye farkla 2’nci oldu. Fabia R5 ile yarışan Alman rallici Marijan Griebel ise, son Polonya şampiyonu Grzyb‘nin 13 saniye önünde podyumda 3’ncü olarak kupa kaldırdı. Finli genç rallici Jari Huttunen ise, ERC Junior 27 yaş altı şampiyonu için verilecek 100 bin Euro desteği kazanma şansını artırırken, Molinaro ERC Bayanlar Kupasını kazandı.

Bouffier, yarış sonunda “harika” dedi ve ekledi; “bu ralli, benim için her zaman önemli oldu, çünkü Polonya’da ilk rallim uzun zaman önceydi. ERC’nin seviyesine baktığınızda, özellikle Kanarya Adaları Rallisi’nden sonra yüksek bir hızda ilerlemek çok güzel!. Yeniden Kazanmaya dönerek çok mutlu olduğum anlamına geliyor.” Kajetanowicz ise kendisi için Ralli Rzeszow’da yeni bir zafer olmamasına rağmen, ERC 2’nciliği ile takımı Lotus için misyonunu korudu. Polonyalı rallici, “belki de kızmam gerekir, çünkü burası benim ülkem ama ben mutluyum. Avrupa şampiyonluğuna liderlik etmek asıl hedefimdi. Taraftarlar ve ekibimiz inanılmazdı” dedi.

Bruno Magalhães de Rzeszow Rallisi’nin başlarındaki performansını koruyamadı. Seajets sponsoru ile yarışan Portekizli, bu sezon şampiyona zirvesinden uzak kaldı; “Bizim için çok zor bir ralli olacağını biliyorduk. Bu ralli hızlı, ancak pek çok da pilot ta hızlı”  WRC yıldızı Mads Ostberg, fren ve sürüş problemleri ilk gün zaman kaybettikten sonra güne 6’ncı sırada başladı. ERC’de zafer için istekli olmasına rağmen, aracının ön sol yürüyenindeki problem bu umutları sona erdirdi ve Fiesta R5’i ile 7’nci etaptan sonra normal etapta yarıştan çekildi; “keyif yapmak ve eğlenmek istiyordum, ancak emin değildim.” Mayıs ayı başlarında Rusya’da bir test kazasında ağır yaralanan Alexey Lukyanuk ise Ağustos ayı sonlarında Barum Çek Rallisi Zlín’e kadar ERC’ye geri dönmeyi planlıyordu ancak sıkı bir rehabilitasyon ile ağrı çekmesine rağmen, programın öncesinde Polonya’da parkurlara geri döndü.

Rzeszow Rallisi Genel Klasman
1 Bryan Bouffier/Gilbert Dini (Fiesta R5) 1s58dk12.6sn
2 Kajetan Kajetanowicz (/Jarek Baran (Fiesta R5) +38.5s
3 Marijan Griebel/Stefan Kopczyk (Skoda Fabia R5) +55.6s
4 Grzegorz Grzyb/Bogusław Browiński (Skoda Fabia R5) +1m08.0s
5 Sylvain Michel/Jérôme Degout (Skoda Fabia R5) +1m45.1s
6 José Suárez/Candido Carrera (Peugeot 208 T16) +2m24.0s
7 Łukasz Habaj/Daniel Dymurski (Fiesta R5) +3m14.1s
8 Josh Moffett/James Fulton (Fiesta R5) +3m38.0s
9 Bruno Magalhães/Hugo Magalhães (Skoda Fabia R5) +4m38.8s
10 Tomasz Kasperczyk/Damian Syty (Fiesta R5) +4m42.9s

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top