Megane Supercar lansmanı 2018 başına ertelendi

31.08.2017 : 09.00 | Prodrive, GCK ekibi ve pilotu Guerlain Chicherit için Megane hazırlıyor. Bu sezon Dünya Rallikros Şampiyonası’nda piyasaya çıkması planlanan Megane’nın lansmanı ‘teknik nedenler’ nedeniyle 2018 yılının başlarına ertelendi. autosport.com’un haberine göre, Prodrive, iki litrelik turbo motorun geliştirilmesi de dahil olmak üzere yeni otomobilleri kendi bünyesinde tasarlıyor.

Prodrive Motorsport’un genel müdürü John Gaw, “Yeni GCK Renault Megane RS RX’de bugüne kadar kaydedilen ilerlemeden memnunuz” dedi ve ekledi; “Bu hafta gövde kalıbı üzerinde çalışmaya başladık. Yeni motor ve daha şimdiden üretimdeki diğer birçok parçayla birlikte detay tasarım ile yolumuza devam ediyoruz. Prodrive’da hepimiz 2018 FIA Dünya Ralli Kros Şampiyonasında GCK ekibini desteklemek. Diğer takımların gittikçe artan profesyonelliklerini gördük ve yeni katılacakların rekabet etmeleri için elimizden geleni yapıyoruz.”

Chicherit, bu sezon, bazı yarışlarda Renault Clio Supercar’ı ve Fors Performance ekibiyle Fransız Ralli Kros Şampiyonasında tecrübe kazanmak için yarışıyor. Ayrıca bu ayın başlarında Kanada’daki RX2 Uluslararası serisinin destek kategorisinde yarıştı. Chicherit, “Gerçekten heyecan verici birkaç ay oldu ve sonraki rüyamın gerçek olmasını gördüğümde gelecek daha iyi olacak” dedi ve sözlerini şöyle sürdürdü; “Benim için en iyi arabayı yapacakları konusunda Prodrive’a güveniyorum.”

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top