Lopez, Formula E sezonunu podyumda tamamladı

04.08.2017 | 18.00 DS Virgin Racing ekibi, Montreal’de tamamen elektrikli araçların katılımıyla gerçekleştirilen Formula E final yarışını podyum başarısıyla tamamladı. Formula E Montreal ePrix sezon finalinde Jose Maria Lopez üçüncü oldu. Sam Bird, yarışta dördüncü olurken Pilotlar Klasmanı’nı da aynı dereceyle tamamladı. DS Virgin Yarışı Takımlar Klasmanı’nda sezonu dördüncü olarak bitirdi.

Formula E 2017 Dünya Şampiyonası, Montreal’de gerçekleştirilen son 2 ayak ile tamamlandı. DS Virgin Racing pilotu Jose Maria Lopez, Montreal’deki son yarışı üçüncü olarak tamamlarken; takım arkadaşı Sam Bird de dördüncü oldu. Sezon sonuçlarına göre DS Virgin Racing, 190 puan ile dördüncü olurken; takımın başarılı pilotu Sam Bird de 122 puanla sezonu dördüncülükle tamamladı. DS Virgin Racing, 2 birincilik ve 6 podyum sonucuyla, Formula E’deki en başarılı sezonunu geride bıraktı.

DS Performans Direktörü Xavier Mestelan Pinon, “DS Performans’ın ikinci Formula E sezonunu podyum başarısıyla bitirmek çok güzel. Sezon boyunca ekip, düzenli olarak en üst sıralarda mücadele etmemizi sağlayan DSV-02’nin performansını geliştirmeye devam etti. DS Virgin Racing ekibinden Total’e kadar tüm ortaklarımıza bu başarıya ulaşmamızda verdikleri destek için teşekkür ediyorum. Bu sezon, DS Automobiles için teknolojik gelişmelerin yanı sıra, dünya çapında markamızın bilinirliğinin artması anlamında oldukça zengin geçti” dedi.

New York’taki çifte galibiyetin ardından Montreal’de şanssızlıklar yaşayan ancak muhteşem performansıyla dördüncülüğe ulaşan Sam Bird, “Yarışın başındaki talihsizlikten dolayı istediğim sonuca ulaşamasam da harika bir final yarışı yaşadık. Tüm DS Virgin Racing ekibine teşekkür ediyorum, harika bir sezon geçirdik” dedi. Jose Maria Lopez ise; “İlk yarıştan son yarışa kadar DS Virgin Racing ekibi aracımızda inanılmaz geliştirmeler yaptılar. Sezon sonuna doğru aldığımız sonuçlardan da bunu görebilirsiniz. Böylesine bir ekiple çalışmaktan büyük keyif aldım” diyerek sezonu tamamladı. DS Virgin Racing Takım müdürü Alex Tai; “Jose’nin podyum başarısı ile sezonu tamamlamak mutluluk verici. Ayrıca Sam’e son 12 yarışta gösterdiği muhteşem performansı ve özellikle New York’taki çifte zaferi için ve tabii ki tüm ekibin inanılmaz gayretleri için minnettarım. Bu kadar özel bir ekip olmasak ortaklarımızla birlikte bu başarıları elde etmek mümkün olmayacaktı ve bu ivmeyi dördüncü sezonda devam ettirmeyi dört gözle bekliyoruz” dedi.

Formula E’nin bir sonraki şampiyona başlangıcı 2 Ocak 2018’de Hong Kong’da gerçekleşecek.

Pilotlar Sıralaması (Şampiyona sonuçları)

1. Lucas di Grassi, 181 puan

2. Sébastien Buemi, 157 puan

3. Felix Rosenqvist, 127 puan

4. Sam Bird, 122 puan

5. Jean-Eric Vergne, 117 puan

6. Nicolas Prost, 93 puan

7. Nick Heidfeld, 88 puan

8. Daniel Abt, 67 puan

9. Jose Maria Lopez, 65 puan 

10. Stephane Sarrazin, 36 puan

Takımlar sıralaması (Şampiyona sonuçları)

1. Renault e.dams, 268 puan

2. ABT Schaeffler Audi Sport, 248 puan

3. Mahindra Racing, 215 puan

4. DS Virgin Racing, 190 puan

5. Techeetah, 156 puan

6. NEXTEV NIO, 59 puan

7. Andretti Formula E, 34 puan

8. Faraday Future Dragon Racing, 33 puan

9. Venturi Formula E Team, 30 puan

10. Panasonic Jaguar Racing, 27 puan

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top