Dünya Rallikros Şampiyonası Loheac arenasına çıkıyor..

31.08.2017 : 17.00 | FIA Dünya Ralli-Kros Şampiyonası’nın 2-3 Eylül‘de Fransa’nın Loheac arenasında gerçekleştirilecek olan 9’ncu ayağında Sébastien Loeb, Timmy Hansen ve Kevin Hansen, Peugeot Hansen takımı ile ‘ev’de parkura çıkmaya hazırlanıyor. Sezon başından bu yana kaydedilen 6 podyum ile Peugeot Hansen Dünya Şampiyonası’nın takımlar klasmanında 2’nci durumda. Loeb’ün geçen yıl podyumda tamamladığı Loheac arenası, PSA’nın fabrikasının bulundupu Rennes-La Janais’ın yerleşik olduğu coğrafyada. Bu üretim tesisi şu anda yeni 7 koltuklu 5008 SUV üretimi için tam kapasite çalışıyor.

Takım şefi Kenneth Hansen “Loheac’ta olmak gerçekten harika. Burası Peugeot toprakları, zaten bu pistte büyük başarılar elde ettik ve umarım onları tekrarlarız. Podyumda olmaktan yana umutluyuz, ama her şey yarış koşullarına bağlı olacak” derken, Peugeot 208 WRX ile yarışacak olan ralli efsanesi Sébastien Loeb, “Loheac’a dönmek güzel. Etap güzel, oldukça düzenli ve sollama için fırsatlar var. Geçen sene yarışlar bizim için iyi sonuçlandı, podyumdaydım”diye konuştu. Timmy Hansen de “2015 yılında kazandığım Loheac’ın bende fantastik bir hatırsı a var. Fransız kamuoyu önünde böyle bir başarı bana bir süreliğine dünyanın ustası olma hissi vermişti. Gerçekten heyecan verici, ben İngiltere’de tekrar yarış için sabırsızlanıyorum” dedi.

Johan Kristoffersson rallikrosta lider

Loheac’ta parkur 1,088 km (33-36) asfalt-toprak karışımı. Tur rekoru 36”658 ile Bakkerud’a ait. Program, Cuma günü serbest antrenmanlarla başlıyor. Cumartesi günü sabahtan yine serbest antrenmanlar ardından öğleden sonra sırala turları var. Pazar günü öğleden önce ısınma turları, saat 3’te yarı Finaller ve sonrasında finaller koşulacak. Dünya rallikros şampiyonasında geride kalan ilk sekiz yarış sonrası puantajda 211 puanla Johan Kristoffersson (Volkswagen Polo GTI), lider, 176 puanla Petter Solberg (Volkswagen Polo) ve 158 puanla Mattias Ekström (Audi S1) O’nu izliyorlar. Sébastien Loeb (Peugeot 208 WRX) 144 puana sahip, Timmy Hansen (Peugeot 208 WRX) 135, Andreas Bakkerud (Ford Focus RS) 128 puandalar. Takımlar Şampiyonasında ise lider Volkswagen PSRX 387 puana sahip, ikinci Peugeot Hansen 279, üçüncü EKS Audi 236 puana sahipler.

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top