Citroen, 2018 için risk alıyor

31.08.2017 : 09.30 | Citroen, Ocak ayında 2018 Dünya Ralli Şampiyonası açılış yarışı  Monte Carlo’da rekabeti arttırabilmek için C3 WRC’sinin geliştirilmesi üzerine kumar oynamaya başladı. Fransız üreticisi, 2017 için yeni kurallara göre yapılan bir yıllık bir geliştirme programına odaklanıldığı 2016 WRC için çalışmalarını durdurdu. Citroen, Kris Meeke’nin Meksika Rallisi’nde bu sezonda kazandığı tek başarıyla umduğu başarıyı yakalayamadı ve bu durum, Citroen’i çeşitli alanlarda, özellikle süspansiyon ve sürülebilirlik üzerinde yeniden düşünmeye zorladı.

Takımın patronu Yves Matton, autosport’a yaptığı açıklamada, çalışmalarını 2018’den önce başlatmaya karar verdiklerini  söyledi. Matton, “gelişme ile bazı riskleri zaten aldık” dedi ve ekledi; “daha önce de söylediğim gibi, İsveç’ten bu yana daha fazla ve daha zor çalışıyoruz ve gelecek sezon için gerçekten çok hazırlıklıyız. Daha fazla risk almak için daha az zaman bırakarak daha fazla yeni parça kullanmamız gerektiğini biliyoruz”. Matton, sözlerini şöyle sürdürdü; “Bu işlerin yapılma şekli bu değil, bunu ilk kez yaptık ama bu, gelecek sezona doğru hazırlanmanın tek yolu, bu.”

İsveçli süspansiyon firması Ohlins, Citroen ile daha yakından çalışıyor ve sekiz kez güncellenen C3 WRC’yi tasarlayan teknik direktör Laurent Fregosi‘yi, Citroen’in toparlanma çabasında ilk sırada yer alan Christophe Besse ile değiştirdi. Fregosi Citroen’de kaldı ancak ‘daha teknik açıdan odaklanmış bir rol’ üstlendi. Citroen bu sezon sürücüleri dönüşümlü kullanıyor ve Meeke ile VV’nin eski pilotu Mikkelsen’i belirli ralliler için hazırlıyordu. Sadece Lefebvre önümüzdeki ay yapılacak İspanya Rallisi için onaylandı ancak Citroen planlarını Salou merkezli rallinin kayıtlarının kapanacağı 5 Eylül’e kadar açıklaması gerekiyor.

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top