Almanya’da shakedown’ın en hızlısı Neuville..

17.08.2017 : 19.00 | Dünya Ralli Şampiyonası’nın bugün seramonik start alacak olan Almanya ayağında, sabahki shakedown etabınını yıldızı Hyundai pilotu Neuville oldu. Belçikalı’nın 2.25.8’lik en iyi etap zamanına Citroen’den Mikkelsen 1 saniye yaklaşabildi. Citoren’in diğer pilotları Meeke ve Breen sırasıyla 4-5’nci zamanları kaydettiler. Almanya’nın Eiweiler köyüne yakın bir yerde bulunan 5.12 km uzunluğundaki shakedown etabı, Sarre bölgesinde hızlı bir asfalt yol ama hava şartlarından dolayı üstü çamurla hızla kaplandığı için ilk 8 ekibin en iyi zamanlarının ilk denemelerinde gelmesi şaşırtıcı olmadı.

Citroen C3 WRC’ler kaygan koşulların kavrama üzerindeki olumsuz etkisi nedeniyle, üç zorunlu geçişten daha fazlasını yaptılar. Breen ve Andreas Mikkelsen 4 kez geçerken, Meeke etabı 5 kez geçti. Almanya Rallisi Sarrebruck’da bu akşam start alacak. Seramonik startın ardından otomobiller, Sarre sokaklarında saat 7’den itibaren SS1’de yarışacaklar.

Kris Meeke; “Shakedown başladığı sırada çamur yola sürüklendi. Rallide de bu tür durumlarla karşı karşıya kalacağız ve daha zor olacak. Çok yağmur yağmasını tercih ederim, böylece daha fazla araba etabı tamamlarken çamurları temizleyebilir. Arabayı koşullara uyarlamak için bu sabah her şekilde iyi çalıştık” dedi. Craig Breen ise, “ilk geçişimiz iyiydi, çünkü yol oldukça iyi durumdaydı, bundan sonra çok hızlı bir şekilde kirlendi: ormandaki bölümlerde asfaltı artık göremiyordunuz, sadece kaygan bir çamur tabakasıydı. Bu, ralli hakkında bize bir fikir verdi ve sanırım hazırız” diye konuştu. Andreas Mikkelsen de, “İkinci en hızlı zamanı yapmamız  oldukça umut vericiydi. Bundan sonra çamur ve taşlar yarış çizgisine sürüklendi ve iyileştirmek mümkün değildi” dedi. Almanya shakedown etabının en iyi 10 zamanı şu şekilde sıralandı;

  1. Neuville / Gilsoul (Hyundai i20 WRC) 2:25.8
  2. Mikkelsen / Jaeger (Citroën C3 WRC) 2:26.7
  3. Ogier / Ingrassia (Ford Fiesta WRC) 2:27.0
  4. Meeke / Nagle (Citroën C3 WRC) 2:28.2
  5. Breen / Martin (Citroën C3 WRC) 2:29.1
  6. Latvala / Anttila (Toyota Yaris WRC) 2:29.5
  7. Hänninen / Lindstrom (Toyota Yaris WRC) 2:30.0
  8. Sordo / Marti (Hyundai i20 WRC) 2:30.1
  9. Tänak / Jarveoja (Ford Fiesta WRC) 2:31.8
  10. Evans / Barritt (Ford Fiesta WRC) 2:32.4

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top