Ubeyde Saygılı’nın önce lastiği çıktı, sonra omuzu!

17.07.2017 : 19.00 | İzmir Park’ta geçen Pazar günü (16 Temmuz) yapılan V1 Challenge 2017’nin ilk yarışında öne çıkan isimlerin başında İzmirli genç pilot Ubeyde Saygılı geldi. 2016 Türkiye Pist Şampiyonası Maxi Grup 2’ncisi olan ve İzmir Park pistinin rekorunu BMW Z4 ile elinde bulunduran İzmirli yarışçı Bilal Saygılı’nın oğlu olan Ubeyde, yıllardır babasının peşinden pistlerde adrenalini koklayarak yetişen genç nesil üyelerinden biriydi.

Geçtiğimiz yıl bir iki İzmir yarışında direksiyon başına geçme fırsatı bulan Ubeyde, bu yıl 8’nci sezonuna başlayan V1 Challenge’ın ilk yarışında ve full sezon programı ile piste çıktı. 1.07.319’luk tur zamanıyla ve ‘1’ salise farkla son şampiyon Burak Çukurova’nın önünde en iyi 3’ncü zamanı yaparak öne çıkan Ubeyde, gridde de ikinci sırada yerini aldı.

Startla birlikte başarılı bir çıkış yapan Ubeyde, pistin orta mesafesinde yer alan ve Tofaş virajı olarak da bilinen sağ virajın çıkışında ilk büyük şokunu yaşadı; V1 aracının sağ arka tekeri koptu ve hızla pist içerisinde başı boş kaldı. Bu dakikalarda Ubeyde, aracının kontrolünü bırakmamak adına içeride uğraşırken ikinci şoku yaşadı..

Sol omuzu rollcage’e sertçe çarptı ve o an sıcağı sıcağına dikkatini omuzuna veremese de, aracından çıkıp ta yürüyerek pit alanına ulaştığında öncelikle yarışın ambülansında görevli sağlık ekibine kontrol için gitti ve ‘beklediği’ haberi aldı; sol omuzu yerinden çıkmıştı!. Ambulans doktoru genç pist yarışçısının omuzunu yerine oturtup sıkıca bandajlarken, Ubeyde, devam etmekte olan yarışı seyirci olarak takip etti.

Her ne kadar aldığı darbeden kaynaklı olsa da, omuzunun yerinden çıkması Ubeyde için aslında nükseden bir sıkıntıydı; yarış sonrası ajansa yaptığı açıklamada eskiden güreş yaptığını ifade eden Ubeyde, “bu dönemlerde aynı omuzunun sık sık yerinden çıktığını ve hatta kendisinin dahi yerine oturtup yaşantısına devam ettiğini” esprili bir dille anlattı.

Ubeyde için asıl can sıkısı olan durum, lastiğinin koptuğu anda yarışta 2’ncilik pozisyonunu almış olmasıydı ve yarış lideri Ali Türkkan’ın en yakın takipçisi idi. Starttan itibaren ilk turda kaldığı ana kadar sergilediği performans ile pit alanındaki herkesin dikkatini fazlasıyla çeken ve liderlik için adı telafi edilen Ubeyde Saygılı, babası gibi ‘yarış kazananlar’ arasında yer almaya nerede ise ramak kala yaşadığı bu talihsizlikten yana oldukça canı sıkkındı ama çok yakında podyumun en üst basamağına çıkacağına artık herkesi inandırmıştı..

Aydın Hoşgör | Ralli Ajansı, İzmir

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top