Toyota, Luca Rossetti ile ERC’ye dönüyor

19.07.2017 : 19.00 | Toyota Motorsport, güncelleştirilmiş GT86 CS-R3‘ü potansiyel müşterilere sergilemek için ERC platformunu kullanacağını açıkladı. Bu plan dahilinde, üç kez ERC unvanını kazanan ünlü İtalyan rallici Luca Rossetti, TMC tarafından hazırlanan GT86 ile ERC3 sınıfında parkura çıkmaya hazırlanıyor. Ünlü rallici, 3-5 Ağustos tarihleri ​​arasında Polonya’da yapılacak olan Rzeszow Rallisi’nde start alacak. İtalyan Motorsporları Federasyonu (ACI) ‘Team Italia’ genç pilot girişiminden destek alan Motorsport Italia tarafından hazırlanan ikinci bir GT86 CS-R3 ile de çizmenin yükselen yıldızı Luca Botarrelli yarışacak.

ERC Koordinatörü Jean-Baptiste Ley, “Toyota Motorsport Avrupa Ralli Şampiyonasına geri döndüğü için çok memnunuz. Güçlü bir müşteri tabanı, üst düzey rekabet ve mükemmel medya kapsamı ile ERC, ürünlerini ve hizmetlerini sergileyen üreticilere önemli avantajlar sağlıyor. ERC’deki büyük başarıları göz önüne alındığında, hiç bir tanıtıma ihtiyacı olmayan Luca Rossetti’nin ERC’ye dahil olması çok fayda sağlayacak” dedi.

TMG’deki Müşteri Motorsport Proje Lideri olan Emanuele Battisti ise “Ralli Rzeszow’da yarışan iki GT86 CS-R3 otomobilini görmek harika. Yeni ACI Team Italia projesinin genç yetenekleri tanıtmak için bir CS-R3 kullanması ise özellikle tatmin edici. Bu yeni programın ACI Team Italia ve Motorsport Italia için en iyisi olmasını diliyoruz. Bu yılın başlarında Transilvania Rallisi’nde sınıf kupasını kazandıktan sonra güncellenmiş aracımızla ile de öncü olmayı umuyoruz” dedi. Rzeszow Rallisi, güneydoğu Polonya’da Karpat Dağları eteklerinde, dik tırmanışlar ve zor inişler ile sıradan, dar, asfalt yollarda gerçekleşecek. Polonya ve Slovakya ulusal şampiyonalarına düzenli olarak puan veren Rzeszow Rallisi, 2016 yılında ERC’ye katıldı. Yarış, ralli merkezi Rzeszów’da bir seyirci etabı da dahil olmak üzere 214.63 rekabet mesafesinin 11 etaptan oluşuyor.

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top