Puantajda 80 günde devrialem!

11.07.2017 22:00 | Ege Rallisi’nin üzerinden tam ‘80 gün’ geçti, aynı sürede bir zamanlar devri-alem yapıldı ama günümüzde 80 gün önceki bir ralliye ait puanlar, şampiyona klasmanına bir türlü eklenemedi! Ege Rallisi’nde ilk gün ilk etapta yaptığı bir kural hatası nedeniyle direktör kararı ile yarıştan ihraç edilen son şampiyon Yağız Avcı, aynı gece yarısı spor komiserleri kararıyla yarışa devam ettirildi ve yarış sonunda 3’ncülüğü de resmi olarak federasyona iletildi.

Ancak bu sene ‘takımlar şampiyonasında’ kıran kırana yaşanan rekabet, sezonun ilk rallisinde yaşanan bu kural hatasının komiserler kararıyla kaldırılması kararı rakip BC Vision takımının itiraz etmesine neden oldu. İtiraz üzerine toplanan Federasyon Temyiz Kurulu, oy birliği ile ihraç kararını onadı ve kararını federasyona bildirdi. Ancak, Temyiz kurulu kararına rağmen Ege Rallisi’nin puanları şampiyona puantajında yine işleme konmadı; bu sefer de gerekçe olarak konunun tahkime götürülmesi gösterildi. Yağız Avcı, yaptığı kural hatasını tescil eden temyiz kurulu kararında düzeltme talep etti.

Bu arada sezon durmadı ve Ege’nin ardından Bulgaristan ve son olarak Çanakkale’deki Rally Troia yarışları da tamamlandı. Son iki yarışın sorunsuz klasmanlarına ait puanlar hem pilotlarda ve hem de takımlarda değerlendirilerek federasyonun resmi sitesinde puantajlar güncellendi. Ama bir farkla; Ege Rallisi hala değerlendirme dışıydı. Çünkü hala Tahkim Kurulu kararı belli olmadığı gibi kamuoyu ile de paylaşım yapılmadı.

Bu hafta ise federasyonun resmi sitesinde puantajlar incelendiğinde durumda bir değişme gözlendi; Ege Rallisi ile ilgili puanlar takımlar klasmanında işlenmiş durumda ama pilotlarda ise hala Ege Rallisi’nin sütunları boş duruyor.

Aydın Hoşgör | Ralli Ajansı

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top