Ovacık’ta kazanan Okan Tanrıverdi

10.07.17 11:45 | İstanbul’u Şile ilçesi Ovacık köyünde gerçekleştirilen tırmanma yarışında Antalyalı Okan Tanrıverdi günün en hızlı ismi oldu. İstanbul Otomobil Kulübü tarafından 4 çıkış üzerinden gerçekleştirilen yarışı GP Garage adına Evo’su ile yarışan Okan Tanrıverdi toplamda 7 dakika 43 saniye 52 salise zamanıyla tamamladı. Okan, Peugeot 208 R2 ile yarışan İzmitli Ferhat Tanrıbilir’in 7 dakika 44 saniye 91 saliselik zamanından daha hızlı tırmandı. Dört kategoride 26 sporcunun mücadele ettiği Ovacık tırmanma yarışında 18 sporcu finişe ulaşabildi.

K1’de en iyi zamanı Engin Apaydın kaydederken, Kaan Kara 2’nci, Evren Altınlu ise 3’ncü oldular. K2’de Ferhat Tanrıbilir 1’ncilik kupasını alırken, GP Garage adına yarışan İzmirli Murat Soyçopur 2’nci, Ankaralı Çağlar Ünivar 3’ncü oldu. Türkiye Historik Ralli Şampiyonlarından Kemal Gamgam, toplamda 8,5 saniye farkla podyumu kaçırdı.

K3’de GP Garage adına yarışan Okan Tanrıverdi, Evo 9’u ile hem sınıfında ve hemde genel klasmanda 1’ncilik kupalarını kaldırdı. K3’de Erdal Etyemez 2’nci olurken, bu kategorisinin diğer iki sporcusu Sakaryalı Yasin Güleç ilk çıkışta yol dışı yaptı; Ankaralı Kadir Murat Altıntaş ise ilk etap startında bir parça kırıp yarışa katılamadı.

K4’de Emin Cem Yalın, Mazda RX8’i ile 1’nci olurken, İzmirli Efe Albağlar 2’nci olduğu yarışta 1.54.15 ile en iyi çıkış kupasını kazandı. İstanbullu Alper Coşkun ise 3’ncülük kupasını kaldırdılar. Drift şampiyonu Timur Pomak, Nissan 350 Z’si ile son çıkışta, pist şampiyonu İstanbullu Cem Yudulmaz Opel Corsa’sı ile  3’ncü çıkışta yarışı bırakan isimler oldular. İstanbullu Levent Ögel ise Honda’sı ile Ovacık’ta antrenman çıkışından sonra spin attı kaldı.

Yarışın kesin sonuçları için burayı tıklayabilirsiniz.

 

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top