İsoff, Türkiye’nin ilk off-road kulübü olarak yine bir ilke imza atıyor

26.07.2017 : 17.00 | İsoff, Baja Troia Turkey ile off-road disiplininde Türkiye’de koşulacak ilk uluslararası formatta yarışı organize ediyor. 26-29 Ekim tarihleri arasında, Çanakkale’de Truva’nın tarihi dokusunda 4 günlük organizasyon olarak düzenlenen Baja Troia Turkey, 6 ayaklık East European Tout Terrain Series takviminde 5’nci ayak yarışı olarak koşulacak. TOSFED destekli ilk uluslararası off-road yarış organizasyonu olan Baja Troia Turkey, yaklaşık 500 km’si özel etaplar olmak üzere toplam 800 km uzunluğunda etapları ile Türk ve yabancı ekiplere heyecanlı bir yarış sözü veriyor.

İsoff Organizasyon Komitesi, Etap düzenlemeleri tamamlanan yarışta,  çamur geçişleri, sert kaya geçişleri, zorlu off-road tırmanışları ve su geçişleri ile mücadeleci bir off-road etabı sözü verirken, aynı zamanda araçların hız limitlerini zorlamalarına olanak tanıyan parkur düzenlemeleri yaptıklarını belirtiyorlar. Yarış bu hali ile efsanevi Dakar serisini hatırlatıyor. Türkiye Motosiklet Federasyonu-TMF  ile ortak hareket eden İsoff,  Baja Troia Turkey’i farklı kategorilerde otomobil sınıfları dışında motosikletlerin de katılımına açık olarak organize ediyor.

Ayrıca etapları yarış havasını koklayarak geçmek isteyen off-road tutkunları için Raid sınıfı da açılıyor. İsoff yetkililerinden aldığımız bilgiye göre motosiklet katılım sayısı 30 ile, Raid sınıfı katılımı ise 25 araç ile sınırlandırıldı. Baja Troia Turkey yarışına East European Tout Terrain Series’i takip eden İtalya, Yunanistan, Bulgaristan, Romanya, Fransa, İsrail ve KKTC başta olmak üzere yaklaşık 10 ülkeden ekiplerin katılımı bekleniyor. Türkiye’den de katılacak ekipler yavaş yavaş belirlenmeye başladı.

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top