Finlandiya’da Meeke 1 salise daha hızlı

27.07.17 : 16.30 | İngiliz rallici Kris Meeke, bu sabah gerçekleştirilen shakedown etabında en iyi zamanı yaparak Finlandiya Rallisi öncesi moral kazandı. Takımı Citroën Abu Dabi tarafından önceki yarış olan Polonya’da parkura çıkarılmayarak dinlenmeye çekilen Meeke, C3’ü ile 4.62km’lik Ruuhimäki etabından Hyundai pilotu Thierry Neuville‘den 1 salise daha hızlı çıktı. Hyundai i20’i ile Neuville ise  Ott Tanak’ın 4 salise geride kaldı. Üçlü, en iyi zamanlarını etabı dördüncü geçişlerinde kaydettiler.

Meeke, shakedown’da yoğun yağışlara dikkat çekti ve “bu koşullar altında mücadele etmek, biraz tereddüte sebap oldu” dedi. Shakedown’a arabada daha önce kullanmadığı farklı parçalarla başladıklarını ifade eden Meeke, “ilk bir kaç deneme geçiciydi, ancak sonradan bir sürü değişiklik yaptık. Bu bizim için tekrar bir test gibiydi ve duygu giderek daha emin hale geldi” diye konuştu. Estonyalı Tänak ise, Ford Fiesta’sı ile shakedown etabını ilk geçişinde Dani Sordo’nun i20’deki ikinci geçişte öne geçmesinden önce daha iyiydi. Finli kahraman Jari-Matti Latvala, Meeke’nin final geçişinden önceki zamanlarını üçüncü ve son turda daha da indirdi ama Latvala’nın Toyota Yaris ile 4’ncü zamanı Meeke’nin zamanından 6 salise daha kötüydü.

Şampiyona lideri Sébastien Ogier, Meeke’nin zamanını değiştiremedi. Toyota Gazoo Racing’den Juho Hänninen için de iyi bir sabah değildi. Finli, shakedown’ın henüz başlarında Yaris’i bir yamaca vurdu ve radyatörünü kırdı. Römorkla Jyväskylä’daki servis parkına geri getirildi ve Toyota mekanikerleri tarafından onarıma alındı (altta / Kaynak; wrc.com).

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top