Finlandiya’da ilk günü Lappi lider tamamladı

28.07.2017 : 23.45 | WRC ile 4’ncü yarışında Toyota Gazoo Racing pilotu Lappi, takım arkadaşı ve vatandaşı Jari-Matti Latvala’nın 4,4 saniye önünde ilk günü lider kapadı. Teemu Suninen ise 14.6 saniye farkla ilk günü podyumda tamamlayan diğer isim oldu. Finlandiya’da ilk gün, Sébastien Ogier ve Thierry Neuville için hayal kırıklığı yarattı. Şampiyona lideri Ogier, ilk gün sabah kalırken, Lappi, sabahki açılış etabından sonra 12’nci durumdaydı ancak Latvala’nın serviste zaman kaybı üzerine en iyi zamanları yaptı ve buna kendisi bile şaşırdı.

26 yaşındaki Toyota Yaris pilotu “Genç bir çocukken, Finlandiya’da bir WRC kullanmayı düşlediğimden önce hayal bile edemiyordum” dedi ve ekledi; “Bu gerçekten özel ve anlaşılması zor bir şey.. Şimdi gerçek ve ben liderlik ediyorum, buna söyleyecek söz bulamıyorum”. Yerel kahraman Jari-Matti Latvala ilk gün sonunda ikinci oldu. Ott Tänak, kayalara takılıp sağ arka lastiğini patlatınca Latvala liderliği ele aldı. Estonyalı, 10’uncu etapta 90 sn’den fazla zaman kaybetti. Suninen’in performansı Lappi’ninki kadar etkileyiciydi. WRC aracı ile ikinci sürüşünde 23 yaşındaki Finli,  güneşli ve yoğun yağışlı 16 saat sonunda 3’ncülüğe yerleşti.

Craig Breen, Juho Hänninen ve Mads Østberg, podyum için savaşa katıldılar. Fren ve diğer sorunlara rağmen Breen’in Citroën C3 ile Suninen’in ardından 14.0 saniye farkla 4’üncü oldu. Hänninen, bir kayaya çarptı ve Yaris’inde arka sol süspansiyona zarar vermeden önce 4’üncü sırada yer aldığında daha fazla zevk verdi. Breen 14 saniye farkla 4’üncü, 6.1 saniye ardından Hanninen 5’nci, Ostberg ise 6.10 saniye farkla ilk günü 6’nı tamamladılar. Ogier, Fiesta’nın arka süspansiyonuna, Finlandiya’nın birçok atlayışından sonra ağaçlara çarparak zarar verdi. O’nun problemi üzerine inisiyatif Neuville’e geçti. Hyundai pilotu “yarın büyük bir gün. Bundan daha hızlı olmalıyız”dedi.. İlk günün en önemli abandonesi olan Hayden Paddon, bir kayaya çarpıp i20’sinin süspansiyonunu kırdı.

Finlandiya Rallisi ilk gün geçici sonuçlar;
1. Lappi / Ferm (Toyota Yaris WRC) 1:11:36.4
2. Latvala / Anttila (Toyota Yaris WRC) +4.4
3. Suninen / Markkula (Ford Fiesta WRC) +19.0
4. Breen / Martin (Citroën C3 WRC) +33.0
5. Hänninen / Lindstrom (Toyota Yaris WRC) +39.1
6. Østberg / Floene (Ford Fiesta WRC) +45.0
7. Evans / Barritt (Ford Fiesta WRC) +45.1
8. Neuville / Gilsoul (Hyundai i20 WRC) +58.0
9. Meeke / Nagle (Citroën C3 WRC) +1:07.6
10. Tänak / Jarveoja (Ford Fiesta WRC) +1:50.2

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top