Drift’te 95 puanla Grinchuk, sıralamanın en iyisi oldu

29.07.2017 : 22.00 | Türkiye Drift Şampiyonası’nın 2’nci ayak yarışları İstanbul’da Olimpiyat Stadı otoparkında bugün gerçekleştirilen antrenmanlar ve sıralama turları ile başladı. Türkiye, Ukrayna ve İran’dan toplam 21 driftçinin katıldıkları yarışın sıralama turları en yüksek puanı Ukraynalı Aleksandr Grinchuk 95 puanla elde etti. Özer Mollamehmetoğlu 94 puanla 2’nci, İranlı Fahim Reza Keykhosravi ise 88 puanla 3’ncü zamanları kaydettiler.

Mert Bilaloğlu 1 puan farkla sıralamada 4’ncü olurken, Volkan Arısoy ve Furkan Karan 81’er puanla 5’nci zamanı, Kemal Özhaseki ile Koray Atalık ise 80 puanla en iyi 7’nci zamanı paylaştılar. Kayıt yaptıran 21 yarışçıdan 4’ü sıralamalarda ‘sıfır’ puan çekerken 4 yarışçı da teknik problemler nedeniyle bugün sıralama turlarına çıkamadı. Sıralama puanları olmayan yarışçılar, yarınki yarış öncesi yapılacak sıralamaya çıkacaklar.

Bugün öğleden sonra başlayan antrenmanlar sonrasında, sıralama turlarına geçildi. Her yarışçı, üç ayrı turda en iyi puanı elde etmeye çalıştılar. Gün sonunda, bu üç tur puanı içerisinde en yüksek olan, sıralama klasmanı için baz alındı. Ukraynalı Aleksandr Grinchuk, tam puana en yakın 95 puanı ile Olimpiyat’ta günün en çok alkışlanan ismi oldu. PWR Balata sponsorluğunda Apexmaster tarafından düzenlenen sezonun ikinci ulusal yarışı, yarın (Pazar) Olimpiyat Stadı otoparkında gerçekleştirilecek.

Aydın Hoşgör | Ralli Ajansı, İstanbul

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top