Sis ve yağmur Kartepe’yi zorladı

Türkiye Tırmanma Şampiyonası’nın üçüncü yarışı Kartepe’de yapıldı. 36 Kayıt olmasına karşın 29 yarışçının mücadele ettiği yarışa GP Garaj ardına Peugeot 207 S2000 ile katılan Hakkı Ağaoğlu, 7.54.08’lik toplam zamanıyla günün birincisi oldu. Kartepe’nin ilk kez geçen yıl kullanılan yeni parkurunda yapılan yarışta sis ve yağmur nedeniyle yarışçılar oldukça zorlandılar. Programın sarkması sonucu ilk çıkış startı ancak 2.5 saat geç verilebilen yarışta, geç saate kalındığı gerekçesi ile, üç çıkışlı yarışın üçüncü ve son çıkışı iptal edildi, sonuçlar iki ayak üzerinden ilan edildi.

GP Garaj adına Mitsubishi Lancer Evo 9 ile yarışan Antalyalı Okan Tanrıverdi 8.06.06’lık toplam zamanıyla günün genel klasmanında 2’nciliği elde ederken, toplamdan 3 saniye farkla Ankaralı Refik Bozkurt, Renault Clio 2 Sport ile günün klasmanında 3’ncülüğü elde etti. Sınıf klasmanlarında ise, K1’de Citroen Saxi VTS ile Burak Başlık 1’nci olurken, benzer aracı ile Engin Apaydın 2’nci, Corsa GSI ile Kaan Kara 3’ncü sırada tamamladılar. K2’de Peugeot 208 R2 ile Ferhat Tanrıbilir kategorisinde en iyi zamanı kaydederken, Opel Astra GSI ile Burak Akın 2’nci, benzer aracı ile Çağlar Ünüvar 3’ncülüğü elde ettiler. K3’de Mitsubishi Lancer Evo 9 ile Okan Tanrıverdi’in ardından Clio 2 Sport ile Refik Bozkurt ve Evo 9 ile Osman Uğur podyumda yer aldılar. K4’de ise Peugeot 207 S2000 ile Hakkı Ağaoğlu birincilik kupasını kaldırırken, Subaru Impreza ile Yavuzhan Cabbaroğlu 2’nci ve Mazda RX8 ile Emin Cem Yalın 3’ncü tamamladılar.

Günün ilk antrenman turu için toplu halde parkurdan start noktasına inilirken yol dışına çıkan Cem Yudulmaz’ın Corsa GSI’sını servis alanına geri getirmek üzere görevlendirilen çekicinin çamura saplanması üzerine yarışta görevli diğer çekici onu kurtarma görevi üstlendi ancak bu sırada kaybedilen zaman nedeniyle ilk startın zamanı çok gecikti. Yine ilk antrenman çıkışında Mazda RX8 ile yarışa katılan Emin Cem Yalın da yoldan çıktı ve ön tarafından darbe alan aracı çekici ile servis alanına getirilen Yalın, GP Servis çadırında kontrolden geçirilmesinden sonra yarışta start alabildi.

İzmirli rallici Erkan Yanıkoğlu, Clio’sunun süspansiyon ayarlarından yana sıkıntı yaşadığı Kartepe’de istediği performansı sergileyemedi. Tavsan sponsorlu Clio’sunda mekanik sorun yaşayan Murat Soyçopur da yarışın ilk çıkışında flaşörlerini açık olarak tamamlayabildi. Yarışa kayıt yaptırmasına karşın 7 araç teknik kontrolden geçmedi. Kartepe tırmanma yarışının ödül töreninde kupalar, yarışların tamamlanmasından sonra Çamtepe Restaurant’te düzenlenen törenle sahiplerine verildi.

Aydın Hoşgör | Ralli Ajansı

Yarışın fotoğrafları için burayı tıklayabilirsiniz.

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top