Mikkelsen, Polonya’da podyum hedefliyor

Dünya Şampiyonası’nın 8’nci yarışı olan Polonya Rallisi’nde Citroën Total Abu Dhabi WRT, Andreas Mikkelsen, Craig Breen ve Stéphane Lefebvre olmak üzere ekibi ile Polonya’nın Masurian bölgesinin ultra hızlı yollarında sürmek için sabırsızlanıyor! Citroën C3 WRC’si için Mikolajki’de önemli yükseltmeler yapacak. İtalya Rallisi’nin ardından, ekibin mühendisleri ve ekipleri Polonya’ya gitti ve Mikolajki bölgesinde dört gün test yaptılar. Andreas Mikkelsen / Anders Jæger, Craig Breen / Scott Martin ve Stéphane Lefebvre / Gabin Moreau, Citroën C3 WRC’nin kurulumunu Polonyalı etaplarına göre ayarladılar. Bu testten sonra, Citroën Racing, FIA’ya iki yükseltme sundu: akslar arasındaki tork payılımını değiştirmek için yeni bir arka diferansiyel rayının homologasyonu ve mekanik bir ‘şakacı’. Citroën Racing, hedeflerine ulaşamayan bir dizi sonuçtan sonra, podyumlara meydan okumak için geri adım atma kararlılığını geliştirdi.

Bir kez kazandıktan sonra son üç yılda iki kez ikinci olan Andreas Mikkelsen, Ralli Polonya’da güçlü bir sonuca güvenmek için iyi bir neden arıyor. Yeni bileşenlerin tedarikinde bir gecikme olduğu için onun C3 WRC’si yeni homologize edilen ‘şakacı’ olacak tek kişi. Yollar kuru ise, Norveçli de ilk gün iyi bir yol konumundan yararlanma olasılığı göstererek, podyumda yer alma şansını kullanacak. 2016’daki Polonya’da 7’nci olan Craig Breen de sevdiği bu ralliye geri dönecek. Sürüş stiline uygun hızlı ve akıcı yollarla İrlandalı, Monte-Carlo, İsveç, Korsika ve Portekiz’de elde ettiği 5’nciliğe benzer bir sonuç bekliyor. Craig şu anda WRC pilotlar klasmanında 7’nci sırada. İtalya’yı kaçırdıktan sonra, Stéphane Lefebvre C3 WRC’de yeniden direksiyona geçecek. Takım arkadaşları gibi, genç Fransız da, kendisini Polonyalı etaplarında rahat hissediyor. 2016’da, özellikle çamurlu üçüncü ayaktan önce 7’nci gidiyordu. Stéphane, güzel havanın devam etmesi koşuluyla, ilk günde de iyi bir ​​pozisyona sahip olacak!

Polonya Rallisi, Monte-Carlo’nun ardından dünyanın en eski ikinci rallisi. 1972’de ilk kez düzenlenen WRC’nin takviminde Polonya ilk kez 1921’de yer aldı. Daha sonra, Rajd Polski’nin dünya şampiyonasına geri döndüğü 2009’a kadar takvimden uzak kaldı. 2014 yılına kadar verdiği aradan sonra Polonya yeniden WRC takvimine geri döndü. Doğu Avrupa’da akın eden binlerce seyirci, WRC’lerin nefes kesici mücadelesini takip etmek için, yarışa akın ediyor. Ralli, Litvanya, Beyaz Rusya ve Kaliningrad’ın Rus haricindeki sınırların yakınında, göl bölgelerindeki küçük bir turistik kasaba olan Mikolajki’de gerçekleştiriliyor. Parkur, çevredeki kırsal alanlar ve ormanlar boyunca yol açan son derece hızlı toprak etapları içerirken, ağırlıklı olarak dar ve kumlu yol yüzeyi oldukça hızlı bir şekilde yer alıyor. Etapların ikinci geçişlerinde kanallarla baş etmek zorunluluğu sürücüler için ek bir zorluk. Bu yıl parkur ekipler için yeni etaplara sahip. Ralli Perşembe akşamı servis parkının hemen yanında düzenlenecek olan Mikolajki Arena seyirci etabı ile devam edecek. En zorlu gün, muhtemelen, rallinin toplam mesafesinin neredeyse yarısının geçileceği Cumartesi günü gibi görünüyor.

Citroen pilotu Andreas Mikkelsen, yarış öncesi yaptığı açıklamada, “çok iyi bir test yaptık, C3 WRC’de iki gün geçirdikten sonra, rallide karşılaşacağımız tarzdaki etaplarda sürüş tarzımıza uyan bir kurulum tanımladım. Açıkçası umudum var. Bence Craig ve Stéphane de bu değişikliklerden memnuniyet duyuyorlar. Polonya, benim en sevdiğim ralli: 2014 ve 2015’te ikinci olduktan sonra 2016’da kazandım. Bu rallide podyumda yer alma konusunda hava, toz ve çalışma sırası gibi birçok faktör sonucu etkileyebilir. Ancak her şey yolunda giderse podyuma çıkmayı umuyorum” dedi. Craig Breen ise, “İtalya’dan sonra yaptığımız test, bana Polonya’daki hızlı ve akıcı yolları yeniden ayarlama şansını verdi. Andreas, test sırasında doğru yönde bir hareket gibi görünen yeni fikirler araştırdı. Her şeyi öğrenmek zorunda olmadığım bir rallide yarışacağım için mutluyum. Burada Finlandiya’daki podyumum temellerini atmıştım. Son üç ralli öncesinde emin olabilir ve sanırım adımımı hızlandırabilirim. 5’ncilikten sonra podyuma biraz daha yaklaşmak isterim” diye konuştu

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top