Meeke Citroen’in Polonya kadrosunda yok!

Citroen takımı pilotu Kris Meeke, dünya ralli şampiyonasının sıradaki yarışı Polonya’da takım tarafından kızağa alındı. Sezonun önceki yarışlarında Meksika’da kazanarak öne çıkan Meeke, sonrasında bir dizi şanssızlıklar yaşamıştı. Son İtalya Rallisi’nde lider giderken yol dışına çıkarak takla atan Meeke, Portekiz Rallisi’nde de yarış bitiremedi, Arjantin’de ise C3’üne ağır hasra verdi. Polonya’da Meeke’nin yerine takıma yeni katılan Andreas Mikkelsen parkura çıkacak.

Citroen takım direktörü Yves Matton, Meeke‘nin Polonya’nın hızlı toprak etaplarında görev vermemesini şu sözlerle açıkladı; “Bir dizi hayal kırıklığı yaşadıktan sonra, Kris Meeke’yi Polonya için geriye çektik. Kris, bunun takım adına en iyi karar olacağını kabul etti ve bu anlayışı için kendisine teşekkür etmek isterim”. Matton, “bu kısa mola, Finlandiya öncesi üzerindeki baskıları gidermesi şansı verecektir. Geçtiğimiz yıl mükemmel performans sergilediği Finlandiya’da kazandığı için, orada yine daha güçlü olacağını umuyorum” dedi.

Matton, Polonya’da takımın Stéphane Lefebvre’nin yerine geçmek üzere İtalya’da hazırlık devresi geçiren Mikkelsen’i tercih edeceklerini söyledi ve ekledi; “Mikkelsen için İtalya bir rekabetten çok bir test gibiydi. Polonya’da podyuma daha yakın olacak ve bildiklerini kullanma şansını bulacak. Ayrıca, geçen yıl bu ralliyi kazandığı için, özellikle Polonya Rallisi’ni seviyor” dedi. Polonya’da Citroen adına Mikkelsen, Lefebvre ve Breen yarışacaklar.

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top