Kıbrıs’ta ‘şampiyonların’ buluşması!

Kajetanowicz, Magalhães, Bostancı aynı yere uçtular! (Fotoğraf; fiaerc.com)

Kıbrıs’ta dramatik abandoneler yaşandı ve biri Avrupa, diğerleri Portekiz ve Türk şampiyonları olan rallicilerin Kıbrıs maceraları aynı uçurumda noktalandı. Avrupa Ralli Şampiyonluğu’nu ardı ardına üçüncü kez kazanma hedefiyle başladığı sezonun 4’ncü yarışında Polonyalı rallici Kajetan Kajetanowicz, Portekizli şampiyon rallici Bruno Magalhães ve Türk rallici Murat Bostancı‘nın 6’ncı etapta yoldan çıkıp yardan aşağıya aynı noktaya inmeleri ile birlikte Kıbrıs Rallisi’nin klasmanında üst sıralarda ciddi değişiklikler yaşandı. Rallinin ilk günü dramatik öğleden sonrasında Gryazin, Bostancı, Kajetanowicz ve Magalhães’in peş peşe abandone olmaları 34 derece sıcaklığın da etkisi ile kaygan ve taşlı toprak etapların zorlaşan şartlarını daha bir öne çıkardı.

Rallideki liderliğini koruyan Katarlı Nasser Al-Attiyah, zirvedeki bu yaprak dökümüne dahil olmadığı gibi liderliğini daha da güçlendirdi. Attiyah, yaşananları ‘garip’ olarak değerlendirdi ve “gerçekten hiç bir risk almıyoruz, çünkü bu bölüm çok zor ve arabayı çok kolay kırabilirsin ama onlar için gerçekten üzgünüm” dedi ve ekledi; “Şimdi terleme yaşıyorum çünkü bu etap çok zordu.” Attiyah, yarış sonrasında ralli radyosuna da şunları söyledi; “Evet, gerçekten çok zordu. Yarın iyi bir tempo yapmaya çalışacağım ama arabaya zarar vermeyeceğim. Bugün aniden patlayan bir tek lastik vardı. Sonuçta mutluyum; takımıma, mekanikerlere çok teşekkür ederim, iyi iş çıkardık! Yarın kazanmak için elimden gelenin en iyisini yapacağım.”

Kıbrıs Rallisi’nde ilk gün (bugün), 8’nci özel etap olarak geçilen seyrici etabı ile birlikte ilk gün tamamlandı. Al Attiyah, Yunanlı rakiplerinin 3 dakika 14 saniye önünde liderliğini ikinci ve son güne taşırken, ilk gün sonunda en iyi Türk ekibi 9’nculuğunu koruyan Kıbrıs Türk’ü Rauf Denktaş oldu. RC2 sınıfında Yunanlı liderin sadece 2 saniye ardından günü 2’nci sırada kapatan Rauf Denktaş, gün sonunda yaptığı değerlendirmede “çok zordu, etap aşırı kalabalık, mükemmeldi. Zemin aynı zamanda çok sert ve hava çok sıcaktı” dedi. Türk yarışçılardan Ümitcan Özdemir 20, İsmet Toktaş 24 ve Buğra Banaz ise 30’ncu olarak tamamladıkları ilk gün sonunda umutlarını ikinci güne taşıdılar.

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top