‘Kale’ye profesyonel ortak!

Türk Otomobil Sporlarının önemli km taşlarından biri oldu, her zaman için Bursa.. Uzunca bir süre de şehrin otomobil sporlarında tek kulübü olarak görev üstlenen Bossek (Bursa Otomobil Sporları Kulübü) yakın geçmişte şehrin ‘sporun kalesi’ olarak tanımlanmasında önemli rol oynadı. Aynı dönemde kulüple birlikte ismi önde çıkan ‘efsane başkanı’ Feridun Pehlivan’ın döneminde ise Bossek, o yıllarda spor otoritesi olan TTOK karşısında etkili bir aktör olarak gündem yaptı.

Sporumuzun en uzun soluklu rallilerinden biri olan Yeşil Bursa Rallisi’nin yanı sıra şehrin farklı ilçelerinde (Gemlik, Mudanya, Orhangazi, Şahintepe) tırmanma yarışlarının ve yerleşik rallikros parkuru olan Orhangazi’de rallikros ile işletmecisi ile yaşanan olumsuzluklar nedeniyle son yıllarda takvimde yarış alamasa da Nilüfer Karting pistinde de karting yarışları düzenleyen Bossek, uzun yıllardır şehrinde ‘tek tabanca’ olarak organizasyonlar düzenledi.

Şehirde daha sonra kurulan offroad kulübü Basf’ın (Bursa Alternatif Sporları Kulübü) düzenlediği ulusal offroad yarışı ise ne yazık ki uzun soluklu olamadı. Ardından Basf, ulusal yarışını trial disiplininde düzenlemeye başladı. Bugünlerde ise, ‘kale’ye yeni bir güç katıldı. Üstelik oldukça iddialı bir adı var, bu ‘yeni’ kulübün; ‘Bursa Profesyonel Otomobil Sporları Kulübü’.. Kısaca ‘Otosk’(Oto Spor Kulübü) adını da kullanacağı anlaşılan yeni kulübün başkanı ise, Recep Yakut.

Kulüp adresi olarak Nilüfer ilçesindeki Orhaneli Yolu Gümüştepe Mevkii’ndeki Lefkoşe Caddesi gösterilen Otosk’un sanal ortamdaki logosunda yer verilen logosunda ‘karting’ görüntüsünün yer alması, yanı sıra kulübün sorunlu işletmesi karting pisti ile yakın adreste olması göz önüne alındığında, otosk’un önümüzdeki aylarda karting pistinin işletmesine talip çıkması pek sürpriz olmasa gerek. Federasyonun ‘tescilli kulüpler’ tasnifinde yer verdiği kulübün otosk.org adıyla web sitesi de yayında ama pek çok sayfasındaki güncelleme eksikliği nedeniyle henüz tam bilgi edinilemiyor ama özellikle bu iddialı bu ismi ile önümüzdeki dönemlerde ‘kale’nin sporda adı daha fazla yer almasında rol oynayacak gibi görünüyor.

Aydın Hoşgör | Ralli Ajansı

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top