Finlandiya’yı Junior WRC’de Lindholm temsil edecek!

20 yaşındaki Finli genç yetenek Lindholm Jr, 27 – 30 Haziran’daki Finlandiya Rallisi’nde Junior’ler kategorisinde yarışmak için bu yıl Finlandiya Ralli Şampiyonası’nda ön sıralarda yer alan diğer dört finalisti yenerek mutlu sona ulaştı. Lindholm’un direksiyondaki becerisinin yanı sıra sporla da etkileyici aile bağları var. Eski Peugeot fabrika pilotu Sebastian Lindholm’ün oğlu, aynı zamanda da iki kez dünya şampiyonu olan Marcus Grönholm‘un kuzeni.

‘Junior’ Lindholm “bu yıl ödülü kazanmak için favori olduğumu söylemediğim için çok mutlu ve çok şaşırdım” dedi ve ekledi; “Bu büyük bir onur, çünkü Geleceğin Ralli Yıldızı ödülünü kazanan diğer insanlara bakarsanız, bazı harika şeyler başarmışlar. Umarım ayak izlerini takip edebilirim. Hatırlayabildiğim kadarıyla sürdüm, fakat bu kesinlikle şimdiye kadar sahip olduğum en büyük tanıma” dedi.

Lindholm, bu ay sonunda yapılacak olan Orlen 74. Polonya Rallisi’nde Junior WRC sınıfında mücadele ederek asıl ödülü olan Finlandiya’ya hazırlanacak. Toni Gardemeister’in yanına oturan eski bir WRC fabrika takımı navigatörü Tomi Tuominen‘in birlikte çalıştığı Lindholm, “Bunun Ralli Finlandiya için iyi bir tecrübe olacağını umuyorum” dedi. 2014’de Neste Finlandiya Rallisi Direktörü olan Jani Backman ise “Lindholm’ı, hızına ve Finlandiya Ralli Şampiyonasında gösterdiği becerilere göre seçtik. Bunun üzerine, o da en eksiksiz herhangi bir zayıf yönü olmayan en komple adaydı” dedi.

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top