Cehennemden Kristoffersson çıktı

İsveçli yarışçı Johan Kristoffersson, Dünya Ralli Şampiyonası’nda yılın ikinci başarısını 570 beygirlik Volkswagen Polo GTI Supercar ile Cehennemdeki (Norveç, Hell) 6’ncı yarışta etkileyici bir zaferle kazandı ve şampiyonada liderliği yükseldi. İsveçli, Bu galibiyetle altı yarış sonunda en yakın rakibi Audi’nin İsveçli pilotu Mattias Ekström’ü 9 puanla geride bıraktı. Kristoffersson’ın takım arkadaşı Norveçli Petter Solberg, hayal kırıklığı yaratarak bu sezon ilk kez finale yükselemedi ancak şampiyonada 134 puanla üçüncü sırada yerini korudu.

‘Cehennem’deki finalden sonra Kristoffersson “..harika. Ekibimiz gerçekten oldukça başarılı. Bu sonuçlar birlikte çalışılarak elde ediliyor ve sonuç gerçekten mükemmel. Bu zor bir hafta sonu oldu. Islak şartlar altında kolay değildi. Bununla birlikte, Polo GTI şahane bir performans sergiledi”dedi. Kristoffersson finalde galibiyete uzanırken Cumartesi günü startta yaşadığı talihsiz bir kazanın sonucunda ayak bileğinin zedelemesi bile durduramadı.

Takımlar şampiyonasında PSRX Volkswagen İsveç 285 puanla lider, Peugeot Hansen 204 puanla takipçisi. Dünya Ralli Kros Şampiyonasında bir sonraki yarış 1 ve 2 Temmuz’da İsveç’te ikonik Höljes’de yapılacak. Dünya Rallikrtos Şampiyonası’nda Cehennem sonrası puan durumu şu şekilde oluştu; Johan Kristoffersson 151, Mattias Ekström 143, Petter Solberg 134, Timmy Hansen 102, Sébastien Loeb 102, Andreas Bakkerud 100, Ken Block 66, Timo Ssheider 58, Toomas Heikkinen 55, Timur Timerzyanov 52, Kevin Hansen 48.

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top