BOM Akademi’de tecrübe ile gençlik yenişemedi!

Borusan Motorsport (BOM) tarafından düzenlenen Akademi Kupası 2’nci hafta yarışlarına ‘tecrübe’ ile ‘gençlik’ arasında yaşanan rekabet damgasını vurdu. Otomobil gazetesi olan Yılmaz, çalıştığı derginin adına taşıyan takım aracıyla ikinci ayak yarışlarının ilkinde 3’ncü sırada finiş gördü, ama günün ikinci yarışında zirveyi rakiplerine kaptırmayarak toplamda günün galibi oldu! Yaman Yılmaz, her iki yarışta en iyi tur zamanlarına da imzasını atarak dikkat çekti.

Günün ilk yarışını kazanan Aytuğ Sakallıoğlu ise ikinci yarışta 5’ncilikte kalınca, toplam puantajda günün 3’ncüsü oldu. Açık, güneşli ve sıcak bir Haziran günü, Körfez Yarış Pisti’nde gerçekleştirilen Akademi Kupası yarışlarını az sayıda yarışçı yakını takip etti. Öğle saatlerinde yapılan sıralama turlarında 54.035’lik zamanıyla Yaman Yılmaz en iyi seedingi attı, Aytuğ Sakallıoğlu’nun takım arkadaşı Süreyya Saruhan’ın 54.129 ile 2’nci en iyi zamanı ile kaydetmesi, günün nasıl geçeceğinin işareti oldu.

Saat 14.15’te günün ilk yarışı için start verildi ve 15 turluk mücadelede Yaman Yılmaz’ın pistin Pirelli virajında spin atması aynı zamanda ilk yarışın zirvesini belirledi. 13.53.614’lük toplam zamanıyla damalıyı ilk gören sporcu olan Aytuğ Sakallıoğlu’nun 0.38 saniye ardından Akademi sporcusu Güney Altuner (solda) 2’nci olarak finiş gördü. Yaman Yılmaz’ın 16 saniye farkla 3’ncü olarak tamamladığı günün ilk yarışında, BOM Akademi’nin genç sporcularından Murat Can Eğilmez, henüz ilk turda yarışa veda etti. Servis alanına çekici ile geri dönen ‘2’ kapı numaralı Caterham’da diferansiyel kırıldığı anlaşıldı ve BOM mekanikerleri yoğun bir çalışma sonrası genç sporcunun aracını ikinci yarışa yetiştirdi.

İki buçuk saat aradan sonra, 11 Caterham yeniden Körfez pistinin start düzlüğünde yeniden dizildiler. Günün ilk yarışının son turunda spin atarak 3’ncü sırada finiş gören Yaman Yılmaz, bu kez daha dikkatliydi ve 15 tur sonunda hatasız bir sürüşle ve 14.24.688’lik toplam zamanıyla bu kez damalıyı ilk sırada gördü. BOM Akademi sporcularından Güney Altuner, 0.5 salise farkla yine 2’nci sırada finiş gördü ve hem günü 2’nci sırada tamamladı ve hem de gün sonunda çifte 2’ncilik kupası kaldırdı. 1.9 Saniye farkla Barkın Bayhan’ın 3’ncü sırada tamamladığı günün ikinci yarışında Aytuğ Sakallıoğlu 5’nci sırada yarışı bitirdi.

İlk yarışta diferansiyel kıran Murat Can Eğilmez (solda), ikinci yarışta 7’nci sırada tamamlayarak teselli buldu. Yılların tecrübeli pist sporcusu Cengiz Artam, günün her iki yarışında da 6’ncı sırada yarışları tamamlayarak gençler arasında istikrarını korudu. Günün ikinci yarışında start alan 11 sporcunun tamamı finiş gördü. Toplam 4 hafta sonu ve 8 yarıştan oluşan BOM Akademi Kupası’nda son iki hafta sonu yarışları yine Körfez Yarış Pisti’nde gerçekleştirilecek. Bir çoğu BOM Akademi’de eğitim alarak spora başlayan gençlerden ve Caterham’larda daha önce yarışmış olan tecrübelilerden oluşan sporcular, hızlı ve güçlü performanslı Caterham’larda pist şampiyonlarından İbrahim Okyay ve Ahmet Köseleci‘nin yönetimindeki BOM Akademi’nin sağladığı imkanlar sayesinde en düşük bütçe ile pistte adrenalini yaşama fırsatı buluyorlar.

Aydın Hoşgör | Ralli Ajansı, Körfez

 

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top