Al-Attiyah Kıbrıs Rallisi’ne lider başladı

Avrupa Ralli Şampiyonası’nın (ERC) 4’ncü ayak yarışı olan Güney Kıbrıs Rallisi, dün Larnaka’da gerçekleştirilen seramonik startla başladı. Yine dün start öncesi yapılan shakedown etabına sadece iki ekip katılırken, hemen ardından geçilen 4.85 km’lik sıralama etabında Letonyalı Nikolay Gryazin Skoda Fabia R5’i ile en iyi zamanı kaydetti. Katarlı Al-Attiyah ve Portekizli Bruno Magalhaes’in podyumunda yer aldıkları ‘sıralama etabında’ yarışa katılan 59 ekip arasında yer alan 8 Türk ekibinden Murat Bostancı 2.67 farkla 4’ncü, Ümit Özdemir 18, Buğra Banaz 20, İsmet Toktaş ise en iyi 21’nci zamanları yaptılar.

Dün yapılan basın toplantısı

Kıbrıs Rallisi bu sabah ilk özel etap olarak kat edilen 21.66 km’lik Kalo Chorio etabının ilk  geçilişinde Letonyalı Nikolay Gryazin Skoda Fabia R5’i ile 12,46,12’lik etap zamanı ile, Katarlı Al-Attiyah’ın Fiesta R5’i ile kaydettiği 12.46.13’lük etap zamanını 1 salise farkla geçerek rallinin liderliğini ele aldı. Nikolay Gryazin etap sonunda ralli mikrofonlarına yaptığı değerlendirmede “çok daha hızlı olabileceğine” söyledi “ancak Kıbrıs’taki toprak etabın şampiyonanın önceki ayaklarında geçtikleri asfalt etaplardan daha zor olduğuna” vurgu yaptı. Son Avrupa Şampiyonu Polonyalı Kjaten Kajetanowicz ise kavrama sorunu yaşadıklarını ve zeminin çok kaygan olduğunu söylediği ilk etapta Fiesta R5’i ile 10 saniye farkla ve 12.56.3’lük zamanıyla en iyi 3’ncü zamanı kaydedebildi.

Dünkü sıralama turları sonrası belirlenen tabloya göre ilk etapta ilk startı alan Kuzey Kıbrıslı Rauf Denktaş Fiesta R5’i ile 1 dakika 10 saniye farkla etabı en iyi 10’ncu zamanla tamamladı. Portekizli şampiyon Bruno Magalhaes de en iyi 6’ncı zamanla tamamladığı ilk etapta lastik problemi yaşadığına dikkat çekti. Kıbrıs Rallisi’nde bugün öğleden önce 4 etap geçilerek öğlen servis molasına gidilecek. Kıbrıs Rallisi’nde ilk gün (bugün) öğleden sonra aynı etaplar ikinci kez geçilerek toplam 117 km özel etap ilk gün tamamlanacak. Kıbrıs Rallisi yarın geçilecek 2’si ‘golden’ (powerstage) etap olmak üzere 102 km’lik toplam 6 etaptan sonra ralli finiş görecek.

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top