Ömer Asaf Kolot; “Sporcular arasında ayırım yapılıyor!”

İstanbullu küçük kartingçi Ömer Asaf Kolot, İzmir Park’ta yapılan sezonun ikinci ulusal karting yarışında sınıfında 2’nci oldu ama yarışla ilgili olarak ajansla paylaştığı yorumunda “direktörün sporcular arasında ayrım yaptığını” ileri sürdü ve “Bu olaylar gibi gecen 2016 sezonunda da olmuştu fakat bu sezon ayyuka çıktı” dedi. Ömer Asaf Kolot, İzmir yarışı ile ilgili olarak ajansa şunları söyledi;

“Tüm olumsuzluklara rağmen, bir hafta sonu daha bitti. Yarış gününe kadar, antrenmanlar yapılırken, pistin yarış yolu tam uç kez değişti. Bu da takımları ve yarışmacıları çok zora soktu. İlk gün İzmir de yoğun yağış oldu. Hemen pist görevlileri biriken suları temizleyip, parkuru yarışa hazır hale getirdiler. Sıralamalarda ve ilk yarışta ikinci oldum. İkinci gün yani Pazar günü yarışma için güzel bir hava vardı.”

“Günün ilk yarısında yarışma direktörü hatalı start verdi. Start çizgisinde ilerken, tam benim sağımda duruyordu ve yanından geçerken bayrağı indirdi ben de tepemde sallanan bayrağı göremediğim için gaza geç bastım ve diğer yarışmacılar benden avantajlı duruma geçtiler. Yarış devam ederken, bu yarışta birinci olan arkadaş, yarış esnasında iki kişiyi farklı yerlerde yarış çizgisi dışına atarak avantajlı duruma geçti yarışı da birinci tamamladı ben gene ikinci oldum.”

“Bu geçişlerdeki olay için itiraz dilekçesi verilse de komiserler kurulunun daha önceki taraflı tutumlarından dolayı bu kez de taraf tutularak kabul olunmadı. Yarışma direktörü bu iki kişiyi dışarı atanı çağırması gerekirken, yarışta geçiş mücadelesi veren öndeki arkadaşı yanına çağırıp ikaz verdi. Bu iki olaydan da anladım ki komiserler kurulu ve yarışma direktörü sporcular arasında ayırım yapıyor. Bu olaylar gibi gecen 2016 sezonunda da olmuştu fakat bu sezon ayyuka çıktı.”

“Üçüncü yarışta da bu motivasyon düşüklüğü ile tekrar ikinci oldum. Yarışlar bittikten sonra toplama hatası ve yanlış puan hesaplamadan dolay üç kez klasman değişti. Toplamda günün ikinci olarak kupayı kadırdım. Bu hafta sonu Belçika Max Challange 3’ncü Ayak yarısına katılmak için Almanya’ya gideceğim. Orada ülkemi başarılı bir şekilde temsil etmek istiyorum.”

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top