Şampiyon, ‘farklı’ döndü!

İstanbul Park’ta bugün start alan Baja 500 Kupası 1’nci yarışının ilk günü, Türkiye Offroad Şampiyonlarından Caner Akkafa‘nın açık farklı liderliği ile tamamlandı. 25 Ekibin katıldığı yarışın bugünkü orman etaplarında rakiplerine açık fark yapan Caner Akkafa-Malik Akkafa ikilisi gün sonunda 7 dakikalık bir farkla yarınki seyirci etabı öncesi avantaj elde ettiler.

İstanbul Park’ın etrafındaki ormanlık arazide oluşturulan ve 58 km’lik uzunluğu ile dikkat çeken orman etabı, gün boyunca iki kez geçildi. Mitsubishi Electric Klima Sistemleri brandingli Toyota’ları ile Caner Akkafa-Malik Akkafa ikilisi, üç yıl aradan sonra geri döndükleri offroad parkurlarındaki ilk yarışlarında henüz ilk etap sonunda en yakın rakiplerine 2 dakika farkla etabı en iyi zamanla tamamladılar ve yarışta liderliği ele aldılar.

Gün ortası servisinden sonra, 58 km’lik etap ikinci kez geçildi. Bu etapta da en yakın rakibine 5 dakika fark yapan Caner Akkafa, ilk gün sonunda 7 dakika 17 saniye farkla liderliğini ikinci güne taşıdı. Caner Akkafa-Malik Akkafa’nın ardından Atahan Ofluoğlu-Polat Emsen ikilisi Jeep Cherokee’leri ile ilk günü 2’nci sırada tamamladılar. Ali Gökhan Yazıcı-Alpaslan Yüksel ikilisi ise +12 saniye farkla ilk gün sonunda podyumda 3’ncü sırada yer aldılar.

İstanbul Park’ın işletmecisi Vurak Ak, Burhan Şahin ile birlikte ve Pajero’su ile ilk gün sonunda 4’ncü sırada kapalı parka ulaştı. İntercity Baja 500 Kupası’nda ikinci gün, seyirci etabı geçilecek. İstanbul Park’ın içindeki etap gün boyunca üç kez katedilecek. Yarış yarın (pazar) akşam üstü sona erecek.

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top