Körfez’de ‘maxi’ler rüzgar yaptı!

Körfez Yarış Pisti’ndeki ilk yarışla start alan Türkiye Pist Şampiyonası’nda, İzmirli şampiyon ve eğitmen yarışçı Ümit Ülkü, yeni aracı Nissan ile sezona çifte zaferle hızlı başladı. Maxi grupta start alan dört rakibi arasında son spec aracıyla ‘farklı’ bir şekilde öne çıkan ve sıralama turlarında 41.904’lük en iyi tur zamanıyla pole pozisyonu alan Ümit Ülkü, 20 turluk ilk yarışı 15.04.863’lük toplam zamanıyla önde tamamlayarak sezonun ilk zaferini kazandı. Öğleden sonraki ikinci yarışta ise yine 20 turu bu kez 15.02.283 ile tamamlayarak yine damalıyı ilk gören Ümit Ülkü, günü çifte zaferle kapadı.

Saygılı Rulman brandingli BMW Z4 ile 2016 Türkiye Pist Şampiyonası Maxi Grup 2’ncisi Bilal Saygılı, sezonun ilk yarışında aynı takım adına yarıştıkları rakibi Ümit Ülkü’nün kendi aracından daha güçlü ve turbo son spec aracı karşısında ilk yarışta 2.58 saniye farkla 2’nci oldu, ikinci yarışta ise 39.26 farkla yine 2’nci sırada damalıyı gördü. Maxi grupta Porsche’si ile İsmet Toktaş, her iki yarışta da 1’er tur farkla podyumda 3’ncü sıralarda finiş gördü. Maxi grupta İzmirli Ahmet Mutlubaş, Porsche’sinde oluşan motor problemi nedeniyle ilk yarışın 7’nci turunda piste veda etti, ikinci yarışa ise çıkmadı.

Süper grupta BMW’lerin rekabeti de eksik kaldı; Galip Atar, her iki yarışta da 1’nci olurken, Borusan Motor Spor (BOM) takımının bu sezonki genç transferi Ali Türkkan pistteki ilk tecrübesinde mekanik şanssızlığa boyun eğdi. Bir gün önceki sıralama turlarında maxi grubun ilk 2 aracının ardından en iyi üçüncü, kendi süper grubunda ise ise en iyi tur zamanını yapan Ali Türkkan, günün ilk yarışında startla birlikte debriyaj problemi ile karşılaştı. İlk turu dahi zor tamamlayarak pit’e giren Ali Türkkan’ın BMW’sine BOM garajında müdahale edildi ve ikinci yarışta son sıradan start almaya hazırlanan genç pilot, nükseden debriyaj nedeniyle yarışa çıkamadı. Körfez Yarış Pisti’nde TPŞ ilk hafta yarışlarının yanı sıra iki de özel kupanın ilk ayak yarışları gerçekleştirildi.

Aydın Hoşgör | Ralli Ajansı, Körfez

Türkiye Pist Şampiyonası’nın ilk yarışından fotoğrafları aşağıdaki sporcuların linklerinden takip edebilirsiniz.

 

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top