İsoff Challenge’da zafer Nihat Keskin’in oldu

İstanbul Offroad Kulübü tarafından düzenlenen İsoff 2017 Challenge 2’nci ayak yarışında kazanan Nihat Keskin-Yasemin Toker ikilisi oldu. Kemerburgaz köyü Çiftalan mücavir alanı içinde ve Karadeniz sahilindeki eski bir kum ocağında kurgulanan özel Challenge parkurunda düzenlenen sezonun 2’nci ayak yarışında, De Toro ile yarışa katılan Nihat Keskin, bayan kopilotu Yasemin Toker ile birlikte, elemelerden 2’nci olarak çıktıkları final ayağında, önce yarış lideri Ali Doğaner’i kovaladılar, ardından da yarışın bitime iki tur kala patlayan lastiği nedeni ile ‘parkurdan çıkma uyarısı alan’ rakibinin boşalttığı liderlik koltuğuna oturarak damalıyı ilk sırada gördüler.

Türkiye Offroad Şampiyonası’nın Ardeşen’de yapılan ikinci yarışından 6’ncı olarak eve dönen ve S2’de 2’ncilik kupası kaldıran Nihat Keskin-Yasemin Toker ikilisi, Challenge’da De Toro ile zafere ulaşarak başarı çıtalarını yukarı doğru ivme kazandırdılar. Challenge’nin ilk ayak yarışında da final turlarını lideri olarak tamamlamak üzere iken, son tur son virajda takla atarak zaferden olan Ali Doğaner-Ali Saim Tekin ikilisi, Can-Am X3’leri ile bu kez de şeytanın bacağını kıramadılar ve yine liderliği ele aldıkları final turlarında bitime 2 tur kala bu kez patlayan sağ arka lastikleri nedeniyle yarışı bırakmak zorunda kaldılar.

17 Ekibin kayıt yaptırdığı, 15’inin ise teknik kontrolden geçerek katıldığı yarışta final turlarına yükselme başarısı gösteren 8 otomobilden de ancak 5’i damalı görebildi. Açık, güneşli ama rüzgârlı bir havada, önceki yarışları sayıca aratır olsa da yine de  meraklılarının yakından takip etmek üzere parkurda yerlerini aldıkları İsoff 2017 Challenge 2. Ayak yarışında güçlü bagy’lerin sürpriz abandoneleri ile açılan podyumda S2 Vitara’ları ile Murat Öztiryaki-Mert Öztiryaki ekibi 2’nci olarak tamamladılar. Ali Doğaner’in geçtiğimiz sezonlarda şampiyonluk kazandığı Vitara’sı ile yeni ekibi ile yine kupa kaldırırken, Doğaner’in De Toro ile bu sezonki Challenge’nın her iki yarışından da puansız ayrılması ilginç bir ayrıntı olarak dikkat çekti.

Yarıştaki bir diğer De Toro ile Tarık Gökbay-Bülent Gültekin ikilisi podyumun son basamağında yer alırlarken, yarışın iki favori ekibinin sürpriz abandonesi güne damgasını vurdu. 2.17.88 ile günün en iyi sıralama turunu yapan Azerbeycanlı Nijad Novruzov, Türk kopilotu Hasan Karahan ile birlikte 750 beygir olduğu ileri sürülen Amerikan yapımı Jimmy’s Ultra 4’leri ile ikinci kez katıldıkları Challenge’da yine hayal kırıklığı yaşadılar. İlk yarışta şanzıman sorunu yaşayan Novruzov, tüm katılan ekiplerin birlikte start aldıkları ilk ayak yarışında yine mekanik bir sorun ile büyük sürpriz yaşattı. Daha sonra araçta yağ pompası sorunu tespit edildi ve günün ilk favori ismi yarışa ilk ayakta veda etti.

Buggy’leri ile İlyas Tahincioğlu – Mert Tahincioğlu ikilisi de ilk ayakta Ali Doğaner’in De Toro’sunun ardından 2’nci olarak podyuma ortak olduklarını gösterdiler. Ancak, 12 ekibin katıldığı ikinci tur yarışlarında Tahincioğlu’lar damalı geçtikten sonra tekerlek problemiyle servise ancak organizasyonun çekicisi ile geri dönebildiler. Finallere 3’ncü olarak çıkan İlyas Tahincioğlu, son startla birlikte ilk virajı aldı, arka çukurda kırılan sol ön tekeri ile finale ve yarışa erken veda etti.

Geçtiğimiz sezonun Türkiye Offroad Şampiyonu Sapancalı Hüseyin Memioğlu, sponsor bulamadığı için ulusal kovalamadığı bu sezon sürpriz bir kararla Challenge’nin 2’nci ayak yarışına Jeep Wrangler’i ile katıldı. Ardeşen Ulusal Offroad Yarışı’nın ikincisi Mustafa Saray’ın kopilot olarak sağ koltuğunda yer aldığı Sapancalı şampiyon, ilk defa teker bastığı Challenge parkurunda yüksek tempolu sürüş stili ile uyum sağlamakta gecikmedi. Günün ilk yarışında 3’ncü olarak ilk 10 içerisine kalan Hüseyin Memioğlu, ikinci yarışta ise takla atarak yarışa veda etti. Yarışta Yusuf Yıldız-İsmail Akyıldız Grand Cherokee ile 4’ncü; Ali Gökhan YAzıcı-Alpaslan Yüksel Mitsubishi Pajero ile 5’nci oldular.

Challenge 2’nci ayak yarışında S4’de  De Toro ile Nihat Keskin-Yasemin Toker, S3’de Grand Cherokee ile Yusuf Yıldız-İsmail Akyıldız, S2’de ise Suzuki Grand Vitara ile Murat Öztiryaki-Mert Öztiryaki 1’ncilik kupa ve puanları ile eve döndüler. İsoff 2017 Challenge’da sezonun üçüncü ve son ayak yarışı Kasım ayında aynı parkurda yapılacak.

Aydın Hoşgör | Ralli Ajansı, İstanbul

[metaslider id=36553]

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top