Ardeşen’de yagmur sürprizi

Ardeşen’deki ilk ulusal Offroad yarışı için hazırlıklar tamamlandı. Yarışın orman ve seyirci etaplarında kapılar çakıldı, jütler çekildi. Ardeşen’de dün gece etkili olan bugün de öğleden önce çiseleyen ancak gece etkisini arttıran yağmurun yarış günlerinde de etkili bir şekilde varlığını sürdürecek olması hem yarışacak ekipleri ve hem de organizasyondaki görevlileri hem zorluyor ve hem de düşündürüyor.

Bugün (dün) orman etaplarını kontrol eden ekip yarış merkezine geri döndüğünde etabın üç noktasında toprak göçüğü rapor edince, bugün geç saatte iş makinası yönlendirildi ve bu sorunlu noktalar halledildi, ancak gece başlayan yağış parkur konusunda organizasyonu fazlasıyla tedirgin etti. Yarış merkezini ziyaret eden Ardeşen Belediye Başkanı Hakan Gültekin de yörenin yağışlı havasının hafta sonu da sürecek olmasını endişeli karşıladı. Ardeşen yarışı için yarış merkezinde ve arazide çalışan görevlilere Trabzon Offroad kulübü Troff ekibi de katıldı ve seyirci etabının hazırlanmasında aktif olarak görev aldılar.

Ardeşen’de 3’ü S1, 7’si S2, 10’ü S3 ve 5’ı S4 olmak üzere 25 ekip kayıt yaptırdı. Andoff’lu yarışçılardan Kemal Şahin, Denizli mahalli offroad yarışı antrenmanları sırasında problem yaşayan aracın yenilenen motorunun son anda sorun çıkarma ihtimaline karşı devreye almak üzere eski aracı L200’i de Ardeşen’e getirdi. Sabah motor sorunsuz çalışır ve araç teknik kontrolü geçerse, Şahin yeni aracı ile S4’te, eğer yine bir sorun yaşanırsa eski aracı ile ama S3’te yarışacak.

Ardeşen’in misafir yarışçısı Azeri offroadçu Rufat Nasibov da Wrangler’ı ile öğle saatlerinde şehre ulaştı. Ülkesinde offroadda birçok başarısı ve kupası olduğu belirtilen Azeri yarışçının puan klasmanında yer almayacağı ama kazanırsa kupa kaldırabileceği belirtildi. Offroad için şehre gelen yarışçılar ve görevlilerin artan talebi sonrası ilçede konaklama sıkıntısı yaşanıyor. Aynı hafta sonu Çamlıhemşin’deki dünyaca ünlü Ayder Yaylası’nda duzenlenen bir festival nedeniyle Ardeşen’deki yoğunluk artmış durumda.

Ardeşen’de idari ve teknik kontroller yapıldı. Teknik kontrol öncesinde aracında elektrik problemi yaşayan Andofflu yarışçılardan Ergün Çirkin, kendi müdehalesi ile sorununu giderdi. Bu akşam teknik kontrolleri yapılamayan araçlar yarın sabah teknik kontrolden geçirilecekler. Yarışın yarınki programı sabah erken saatte antrenman ile başlayacak. Saat 8-10 arası yapılacak antrenmanlar sonrasında yarışmacılara brifing ve ardından orman etabının startına geçilecek.

Aydın Hoşgör | Aydın Hoşgör, Ardeşen, Rize

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top