PSRX VW şampiyonluk yolunda liderliğini sürdürdü

Monster Energy’nin sponsorluğunda 2017 FIA Dünya Rallycross Şampiyonasının ikinci ayağının organize edildiği, göz alıcı manzaralarla dolu Montalegre Parkurunu çevreleyen baş döndürücü çıkışlar ve tozlu inişler gibi, bu hafta sonunun final sonuçları da Monster Energy’nin desteklediği sürücüleri ve pisti ikiye böldü. Genç yıldız Johan Kristofferson yarışı birinci sırada bitirip podyumda üçüncülüğünü kutlarken, takım arkadaşı İsveçli PSRC Volkswagen pilotu Petter Solberg’in Portekiz’de podyuma çıkma umutları hüsranla sonuçlandı. Hafta sonunun büyük finalinde yavaşça delinen lastik, Petter’in epik performansını sonlandırarak, yarışı altıncı sırada tamamlamasına neden oldu. Johan’ın podyuma çıkmasına rağmen, bu bölünmüş sonuç, PSRC Volkswagen için yarışan ikilinin umduğundan çok uzaktı. Cumartesi günü birinci ve ikinci çeyrek boyunca diğer tüm pilotları arkalarında bırakan Johan ve Peter, gün sonu sıralamasında birinci ve ikinci sırada yer alırken, Johan en fazla puanı topladı ve günün en hızlı turuna imza attı.

Fakat ikili, hafta sonunun final sonucu ve 600bhp Polo süper otomobillerinin yakaladığı ivme ile teselli bulabilir. Daha iyi başlangıçlar ve virajları daha yüksek hızlarla almaları, şampiyonanın Almanya’da düzenlenecek olan bir sonraki turunda ulaşacakları başarının habercisi niteliğinde. Bunun sebebi sadece PSRC Volkswagen İsveç’in Takımlar Şampiyonasında dokuz puanlık farkla lider olması değil. Hoonigan Racing Division’a bakınca da #PortugalRX’in tezatlarla dolu havasının devam ettiğini söyleyebiliriz. Patlak lastik ve parkur sorunlarıyla dolu zorlu bir hafta sonu, Andreas Bakkerud ve Ken Block’un yarışı 10 ve 11’nci sıralarda kapatmasına neden oldu.

2017 model Focus RS RX araçlarının üstün yönlerini sonuna kadar kullanan ikili, büyük bir gayret göstererek hafta sonu gerçekleşen yarı finallerde sıralamayı alt üst ederek herkesi şaşırtmayı başardı. Pazar günü yorucu Portekiz güneşinin altında ve 16.000 kişiden oluşan güçlü bir seyircinin önünde piste çıkmak, genel sıralamada Ken’in 15’nci, Andreas’ın ise 20’nci sırada yer aldığı birinci güne kıyasla kesinlikle memnun edici bir değişimdi. Andreas’ın dördüncü çeyreği birinci sırada tamamlaması, Ken’in de 9 ve 4’ncü sıralarda tamamladığı turlar, her iki sürücüyü de yarı finallere taşımak için yeterliydi. Ne yazık ki Ford Performance desteğiyle yarışan ikilinin yolculuğu burada sona erdi. Ken, Kevin Hansen’le girdiği zorlu mücadelenin sonunda yarı finallerden elendi. Andreas ise Toomas Heikkinen ve Janis Baum’un hamleleri dolayısıyla parkurdan çıkarak yarı final ikinci tur mücadelesinin dışında kaldı.

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top