Ogier; “Kazanmak kolay olmayacak!”

Dünya Ralli Şampiyonası’nın sıradaki ayağı Arjantin Rallisi’nin startına  sayılı saatler kaldı. Son şampiyon Sebastien Ogier ve kopilotu Julien Ingrassia, 2009’dan bu yana Arjantin’de tam 8 kez mücadeleye çıkmaya hazırlanıyorlar. Öncekilerin 4’ünde ralliyi podyumda tamamlayan şampiyon ekip, 8’nci Arjantin maceralarında da kazanmak için start alacaklar.

Bu yıl Korsika Turu Rallisi’nden döndükten sonra Ogier ve M-Sport ekibi çok çalıştı. Ogier, Paskalya tatili boyunca Portekiz’in Arganil bölgesindeki bir geliştirme için test ekibine katılırken, takımın Fiesta WRC’leri toprak ayarına getirmesi için sadece dört gün geçti.  Ogier, “Her yıl ilk kez zafer kazanma hırsıyla oraya gidiyoruz. Bu yıl da değişmedi. Kazanmak istiyoruz, ancak kolay olmayacak” dedi ve ekledi; “İlk gün arayı açacağız ve sonra duruma bakacağız. Yüzey, bu yıl şimdiye kadar gördüklerimizden farklı. Çakıl taşı ama Meksika’dakiler göre tamamen değişik bir çakıl türü”.

Şampiyon, Arjantin öncesi yaptığı açıklamayı şu sözlerle tamamladı; “Arjantin’de yollar çok daha yumuşak ve daha sağlam fakat aynı zamanda bazı yerlerde de oldukça sert. Bu, kazanma için zorlanan her zaman hız ve dayanıklılık arasında bir uzlaşma olacak demektir. Geçen hafta Portekiz’de iki gün geliştirme testi yaptık ve her şey doğru yönde ilerliyor, dolayısıyla önümüzdeki hafta bir başka güçlü sonuç bekliyor olacağım.”

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top