Mühye’de İsmail Ayhan farklı kazandı

Son Ankara Offroad Şampiyonu İsmail Ayhan, yeni sezona da hızlı başladı ve geçtiğimiz sezon taktığı şampiyonluk tacını henüz soğutmadan yenisi için de ilk adımı attı. Mühye köyünde yapılan sezonun ilk offroad yarışında Mitsubishi L200’ü ve kopilotu Levent Köremezli ile birlikte tecrübeli offroadçu şampiyonanın ilk ayak yarışını farklı kazanmasını bildi. Gün boyunca dört kez geçilen yarışın tek özel etabını her seferinde birinci olarak tamamlayan İsmail Ayhan, hem bu başarılı perfornansı ile seyircilerden çokça alkış topladı ve hem de günün sonunda 80 tam puana ulaşarak üst üste ikinci şampiyonluk için adımını erken attı.

Kariyerinde birçok kez Ankara Offroad Şampiyonluğu bulunan tecrübeli bir diğer offroadçu Mustafa Özgiray, gecen sezon Ankara Offroad Sampiyobası’nda emektar Pajero’sunun direksiyonunu ilk kez teslim ettiği kızı Sevda’nın tecfübesini artırmak maksadıyla yine kopilotluk yaptığı bu yılın ilk yarışında istikrarlı tecrübesinin semeresini 56 toplam puanla 2’nci olarak bir kez daha gördü. Kardeşi Cemil’in sağ koltuğunda oturarak not okuduğu Opel Frontera’sı ile Cemal Akagündüz’ün 44 toplam puanla 3’ncü olarak tamamladığı yarışta 4 farklı kategoride toplam 16 sporcu mücadele etti, ‘ü finish gördü.

Eski Ankara Şampiyonlarından Himmet Şengül, yarış boyunca karşılaştığı sorunlara karşın 5 puan farkla günü 4’ncü sırada tamamladı ve şampiyonluk hesaplarını sonraki iki yarışa bıraktı. Dört adet S3 aracın ardından Suzuki’si ile ve de 1 puan farkla 5’nci olan Hüsamettin İbiş, aynı zamanda S2’de günün birincilik kupasının sahibi oldu. Eşit puanla (37) 5’nciliğe ortak olan Safranbolulu Erdoğan Kovancı da averajla 6’ncı oldu ve S4’de birincilik kupası ile eve döndü.

2016 Ankara 2’nciliğine ortak olan Hasan Şentürk sezonun ilk yarışında 7’nci olarak tamamladığı mücadelenin son etabında yaptığı en iyi 3’ncü zamanla dikkat çekti. Karabük’ten aldığı yeni Suzuki’si ile Ergun Çirkin, etabı son iki geçilişinden puan çıkaramadı. Start alan 16 araçtan 10’unun finiş gördüğü yarışta, güneşli bir pazar gününden istifade ederek Mühye’de yarış seyretmeye gelen Ankaralılar, tecrübeli offroadçuların sergiledikleri performansları keyifle izlediler. Ankara Offroad Şampiyonası ilk yarışı ile ilgili ayrıntılı haberleri, sporcu yorumlarını ve fotoğraflarını yarından sonra ajans ve bloglarında ayrıntılı olarak bulabileceksiniz.

Aydın Hoşgör | Ralli Ajansı, Ankara

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top