Magalhaes; “Kazanmayı beklemiyordum”

Avrupa Ralli Şampiyonası’nın Portekiz’in Azores adasında hafta sonu yapılan açılış rallisi, favorilerin sorunlar yaşaması ile sürpriz sonuçlarla tamamlandı. Bruno Magalhaes’in kazandığı rallide, finişten sonra düzenlenen basın toplantısına katılan Portekizli yerel kahraman, “kazanmak için kendinize şans tanıyor muydunuz?” sorusuna verdiği yanıtta, “dürüst olmak gerekirse bunun çok zor olacağını biliyordum, topraktaki son yarışım bir buçuk yıl önceydi, bu yüzden açıkçası kazanmayı beklemiyordum” dedi ve ekledi; “Ama büyük bir motivasyonum var. Ben ve Hugo rallilere bayılırım. Araba çok iyiydi, bununla ilk kez yarıştık. Takım ve araba ile birlikte mükemmel bir iş çıkardık” dedi.

Ralli hakkında ise, “cehennem gibi zordu. Araba ve kendimden çok emindim. Hugo bu sonuç için çok mücadele etti ve hak ettiğimizi düşünüyorum” diye yanıt veren Portekizli rallici, Avrupa şampiyonasının sonraki rallisi olan İspanya’ya sorulduğunda ise, “bilmiyorum ama katılacağımızı sanmıyorum” diye yanıtlarken, kopilotu Hugo ise “her şeyden önce şunu söylemeliyim ki bugün Lübnan’da olmam gerekiyordu, burada Azor’da değil. Ama bana onunla birlikte olmamı çok istedi. Beraber olduğumuzda harika bir iş başardık. Başından beri kararlıydık ve şimdi kutlamak için buradayız” diye yanıtladı.

Ralliyi 2’nci sırada tamamlayan ve ERC Junior 28 Yaş üstü  kategorisinin kazanan ismi olan Marijan Griebel de basın toplantısında  ‘bundan daha iyi olamaz mı?’ diye sorulduğunda “Kesinlikle hayır. R2 ile bir çok kez denedim ve ilk yarışı kazanmak için geçen sene Belçika’da bir sürü şanssızlık yaşadık. Azores’de genel klasmanda 2’nci bitirmek ve bu yeni ERC Junior 28 Yaş üstü kategorisinde kazanmak mükemmel bir duygu ve takımıma teşekkür ediyorum, çünkü araba tüm hafta sonu mükemmeldi. Gerçekten mükemmel bir hafta sonuydu” dedi ve zor şartlar sorulduğunda şöyle konuştu; “Dürüst olmak gerekirse, kolay değildi, çünkü bazen çok yavaş sürüyorsunuz, itmek istiyorsunuz, ancak mümkün değil, çünkü yolun nereye gittiğini göremiyorsunuz. Son gün Nicolay ile büyük bir mücadele içindeydik. Her zaman sakin kalmak, kendi işini yapmak ve Nicolay’ın zamanlarına bakmakla ilgilendim, kendi hızını korudum sonuçta işe yaradığını gördük, her şey iyiydi.” 

Josh Moffett te aldığı sonuca şaşıranların arasındaydı; “Rallide 30 tane R5 otomobil vardı, bu yüzden bu tür bir sonuçla çıkmanın zor olacağını biliyorduk, ama şimdi gerçekten mutluyuz. Şimdi Kanaryalar’ı dört gözle bekliyoruz” diye yanıt verdi. Moffett, “bu koşullar altında zor bir ralli oldu. Sis ise daha da zorlaştırdı. James’e kaç kez ‘nereye gittiğimi göremiyorum’ dedim. Sonuçta, mutluyuz ve bunun herkes için aynı olduğunu söylemeliyim. Başarı için bazen geri çekilip elimizden geldiği kadar zorlanmamız gerekiyor” diye ekledi.

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top