Dünya rallikrosu Portekiz’de sahne alıyor

Peugeot Hansen dünya rallikros takımı, bu hafta sonu Sébastien Loeb ve Timmy Hansen‘in maksimum puan hedeflediği Montalegre’deki 2017 FIA Dünya Rallikros Şampiyonası için Portekiz’e gidiyor. Montalegre, sıkıştırılmış çakıl ve asfalt karışımı bir pist olan Barselona’nın aksine, özellikle otomobilin çok daha farklı bir kurulum için çok daha yumuşak bir parkura sahip. Portekiz Pisti İspanya ile olan sınırın yakınında, yaklaşık 900 metre yükseklikte bulunuyor. Kötü hava koşulları ile ünlü olan bölgede,  WRX’in son iki yarışında sağanak yağışlar vardı, hatta 2013’te kar bile yağdı! Bununla birlikte, 2014’te parlak güneş ışığı vardı. Bu yıl nasıl bir hava rallikros pilotlarını bekliyor olacak?

Peugeot Hansen takımı sezonun açılışından bu yana Peugeot 208 WRX 2017’nin geliştirilmesine devam etmek için üç haftalık aradan faydalandı. Ardından Barcelona’da gerçekleştirilen testler ekibin rekabet edebileceği yeni parçaları değerlendirmesini sağladı. Peugeot Hansen Takımı, Sebastien Loeb ve Timmy Hansen için düzenlenen Peugeot 208 WRX’leri resmi olarak bu yılki takımlar ve sürücüler şampiyonasında kazanmayı umuyor. Avrupa Ralli Kros Şampiyonu Kevin Hansen ise 2016 spec bir Peugeot 208 WRX ile rallikrosun önde gelenleri ile karşılaşacak.

Takım Lideri Kenneth Hansen, “Montalegre gibi büyük bordürlere ve dar virajlara sahip olan pistler geçtiğimiz iki mevsimde bir takım sorunlara neden oldu. Kışın bu noktalara çok sıkı çalıştık ve Portekiz yarışına hazırlıklı olduğumuzu düşünüyorum. Barselona’dan beri yaptığımız test çalışmalarını takiben, arabalar üzerinde de yeni parçalar olacak. Hava koşulları ne olursa olsun takım elbise giymek için hazır olmamız gerekecek! Finalde her iki otomobilin de kazanması mümkün olmadığına göre çok puan almaya odaklanacağız. Bu aynı zamanda geleceği de düşünmeyi gerekiyor!” diye konuştu.

Sébastien Loeb, “Geçen sezona göre arabanın bu tür sert yüzeylerde iyileştiğini düşünüyorum ve daha rekabetçi olacağımıza inanıyorum. 2017’de hava çok korkunçtu, bu yüzden bu seferki koşulların daha ılımlı olacağını umuyoruz, ancak pistin dağdaki yerini göz önünde bulundurarak tahmin yapmak zor. Barselona öncesi avantaj elde etmek için bu hafta sonu finali kesinlikle geçmeliyiz” diye konuştu.

Timmy Hansen de şunları söyledi; “Montalegre çok eğlenceli. Bazı büyük kavisler var, ancak iyi bir ritmle giriyorum. Yine de çok iddialı değilim. Kış boyunca geçirdiğimiz test programına şükranlarımı iletiyorum. Barselona ile kıyaslandığında, farklı türde bir mekan, daha fazla vurgu, farklı motor, şasi ve ayarlar söz konusuydu”

 

 

 

 

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top